Az uniós források felhasználását tekintették át az NGTT ülésén

2012. szeptember 20. csütörtök, 14:22 Fidesz-MTI • NGTT, Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács, uniós források
Az európai uniós források eddigi, valamint 2014-2020 közötti felhasználásról konzultáltak a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülésén, amelyen a munkaadói és a munkavállalói oldal is azt kezdeményezte, hogy fordítsanak több közösségi forrást gazdaságélénkítésre. Az ülésen Földi Enikő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára megerősítette: a kormány szándéka is az, hogy gazdaságfejlesztésre költsék az európai uniós források nagy részét, sőt a kabinet másfél-kétszer annyit szeretne erre fordítani, mint amennyit az Európai Bizottság tervez.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy néhány napon belül megjelenik az önerőalap új szabályait kihirdető rendelet,  az önerővel kapcsolatos kérdésekben pedig az azokat kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) lesz illetékes.

Az NGTT a társadalmi párbeszéd legátfogóbb, sokoldalú konzultatív fóruma, amelyben a civilek, a gazdasági oldal, a munkáltató és munkavállalói érdekképviseletek, az egyházak, és a tudomány képviselői foglalnak helyet. Az NGTT létrehozásáról tavaly júliusban döntött az Országgyűlés.

Az NGTT alakuló ülése tavaly októberben volt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök akkor azt hangsúlyozta, hogy a tanács létrehozását azon közös cél vezérelte, hogy 2014-ig Európa legversenyképesebb gazdasági környezete alakulhasson ki hazánkban.

Kapcsolódó dosszié: EKOP és ÁROP pályázatok