Brainstorming egy hatalmas vállalatnál: a MÁV-csoport ötletversenye

2020. november 6. péntek, 08:58
A MÁV-csoport, Magyarország legtöbb embert foglalkoztató cégeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kollégáinak lehetőséget adjon egyedi, újító ötleteik bemutatására és megvalósítására. Ezért jött létre az INNOMÁV pályázat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A vasúttársaság idén másodszor szervezte meg az INNOMÁV ötletversenyt, melyen minden munkavállaló elindulhat csapatot alkotva, saját, kidolgozott ötlettervet készítve a szakmai zsűrinek. Olyan gondolatok érkeznek így, melyek a vállalat életét, a munkavégzést teszik gördülékenyebbé, gazdaságosabb megoldásokat eredményeznek, vagy éppenséggel az utazóközönség komfortját növelik. A MÁV világában születő innovációk rendkívül szerteágazóak, a vasút működése, és a hatalmas cég által igényelt sokrétű feladatoknak köszönhetően.

Miért fontos az ötletpályázat?

Az INNOMÁV egy támogató közeg, ahol segítik a munkavállalók ötleteinek kibontakozását. Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója is szívén viseli a verseny sorsát, és törekszik arra, hogy minél több innováció meg is valósuljon a felötlött gondolatokból.

„Nagy öröm számomra, hogy teret nyitunk az újító gondolatok szabad áramlásának. Az INNOMÁV először csak a MÁV Zrt. dolgozóinak szólt, de 2020-ban már csoportszintű pályázati rendszert építettünk fel, leányvállalataink dolgozói is indulhattak a versenyen. Örömmel tölt el, hogy 135 pályázat került a szakmai bizottság elé az idei évben, s ebből tizenkét díjazott ötlet született - mondta a pályázat záróeseményén a MÁV-csoport vezetője. Az INNOMÁV pályázat szakmai zsűri által kiválasztott győztes ötleteit egy gálán is prezentálják a csapatok. A vállalatok vezetői előtt mutatják be elképzeléseiket, azok megvalósítási lehetőségeit, illetve lehetséges jövőbeli hasznukat a MÁV-csoport számára, így a döntéshozók mérlegelhetik, milyen ötleteket érdemes a legjobban megvalósítani.

Mindenki szóhoz jut

Az idei elképzelések között voltak kifejezetten a vasút speciális működéséhez kötődő újítások, például eddig papír alapú munkaeszközök digitalizálása, vagy éppenséggel a vasúti hidak javításához szükséges eszközök kifejlesztése. Akadtak reprezentatív, a MÁV társadalmi presztízsét növelő fejlesztési ötletek, például egy multifunkcionális robot megalkotása. Egyes ötletek a toborzáshoz, a munkavállalók egészségéhez járulnak hozzá, például az interaktív vasúti terepasztal, vagy a stresszkezelő tréning.  Az ötletek közül kiemelkednek a jövőbe mutató IT fejlesztések is, például egy olyan alkalmazás, mely a gyerekeknek mutatná meg játékos formában a vasút működését. Más csapatok az utazóközönség szórakoztatása érdekében a MÁV applikációt fejlesztenék tovább interaktív, utazáshoz köthető játékokkal. Egyes ötletek mérnöki tudást igényelnek, a karbantartás szoftveres támogatását ösztönzik, vagy új járművekkel tennék könnyebbé a vasúti meghibásodások kijavítását. A példákból is látszik, a munkavállalók látják a legjobban, hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés egy-egy vállalat életében. Az INNOMÁV megálmodói remélik, hogy a kezdeményezéssel jó példát mutatnak más cégek számára is.