Csepreghy: csökkenni fog az uniós források mértéke

2015. június 23. kedd, 09:23 • www.orientpress.hu
Az Európai Uniót feszítő politikai konfliktusok miatt nem lesz még egy olyan költségvetési ciklus, amelyben a mostanihoz hasonló mennyiségű uniós forrás érkezik a kohéziós tagállamokba, ezért hatékonyan kell felhasználni ezeket az összegeket - fejtette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Megjegyezte, hogy ha nem is fognak eltűnni az uniós források, biztos hogy csökkenni fog a mértékük. A hatékonyabb felhasználás érdekében például a jövőben csökkenni fog a vissza nem térítendő támogatások aránya a visszatérítendők javára - mondta.

Utóbbiak garantálják ugyanis, hogy valóban indokolt fejlesztések jöjjenek létre, amelyek később az államnak is bevételt jelentenek. Hozzátette ugyanakkor, hogy az arány nem fordul 2020-ig, addig a vissza nem térítendő támogatások maradnak többségben, de arányuk évről évre csökken.

Csepreghy Nándor ismét felhívta a figyelmet arra, hogy csalók próbálnak visszaélni a vállalkozók tájékozatlanságával, közvetítői díjat kérnek a cégektől, és gyors pályázati pénzt ígérnek a 2007-2013-as költségvetési források maradványaiból.

Hangsúlyozta, hogy közvetítői díjat a pályázati forrásokért egyik pályázatot kiíró szervezet, sőt senki sem szedhet. Ez bűncselekmény - szögezte le, és azt javasolta a cégeknek, akik hasonlót tapasztalnak forduljanak a rendőrséghez.