Csökkenhet az internethasználat áfája

2015. október 12. hétfő, 12:33 • www.internetkon.hu
Az InfoRádió Aréna és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjúiban Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos elmondta, mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené. Hozzátette: a kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az InternetKon vezetője kiemelte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból – tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos a további, polgárok által legtámogatottabb vélemény között említette, hogy minden településen legyen legalább egy közintézmény és egy közterület, ahol ingyenesen elérhető szélessávú wifi-hálózat.

Magáról a konzultáció fontosságáról Deutsch Tamás elmondta: a magyar internet jövőjét érintő alapvető kérdésekről végre egy széleskörű, nyilvános párbeszéd, eszmecsere zajlik, ennek a kitüntetett intézménye az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció.

Az InternetKon vezetője közölte: "konkrét javaslatokat fogunk november közepéig a kormány asztalára letenni, amelyek a válaszadók többségi véleményét mutatják, s amelyek hosszabb időre megszabhatják az internetes fejlesztések hazai irányát."