Digitális bankolás, üres fiókok, megdöntött tabuk - Mi vár a bankokra a világjárvány után?

November 12-ei Banking Technology konferenciánkon kiderül!

2020. október 28. szerda, 12:54
A COVID-járvány kibillentette a fizikai és digitális világot a korábbi egyensúlyából: a banküzemben egyik napról a másikra dőlnek meg évtizedes tabuk és vélelmek, a szabályozói változások felgyorsulnak, a bankok évek helyett hetek alatt vezényeltek le komoly IT-projekteket, sorra indítanak quick-win fejlesztéseket, a digitális és agilis transzformáció szerepe soha nem volt ennyire hangsúlyos. Ugyanakkor a nagy kérdés már most az, hogy a járvány utáni „új normális” világba visszatérve mekkora lesz a visszarendeződés, és hogy ki lesz végül a változások nagy nyertese. Immáron ötödik éve megrendezésre kerülő Banking Technology konferenciánkon a bankszektor, az IT-szektor és a szabályozók többek között erre a kérdésre keresik a választ. IVSZ tagoknak 20 százalékos kedvezménnyel!

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

I. Szekció: Banki digitalizáció vs. üzlet - Padlógáz vagy satufék?

A bankszektorban a digitalizáció évek óta az üzleti felsővezetők egyik fontos, hatékonyságot növelő eszköze, melynek szerepe a koronavírus-járvány alatt még jobban felértékelődött: az online és mobilbankolás, a jó UX és az adatalapú értékesítés előtérbe kerültek. Ugyanakkor a topmenedzsereknek a válság okozta kihívásokat is kezelniük kell, a bizonytalan környezetben kell megtalálni a kényes egyensúlyt a fejlesztések támogatása és a költségcsökkentési célok között. Banki felsővezetők árulják el, milyen stratégiát választanak.

II/A Szekció: Innovatív technológiák, digitális transzformáció a bankoknál

A szektor meghatározó IT-vezetői, fintech innovátorai és csúcstanácsadói vitáznak arról, mely banki IT-trendeket érdemes most meglovagolni, melyek esetében érdemes inkább kivárni, és már csak a jól bevált módszereket, technológiákat bevezetni.

II/B Szekció: Banki digitalizáció a gyakorlatban

A szekcióban a banki operáció egyes területeinek digitalizációját, annak gyakorlati megvalósulását, esettanulmányokat mutatnak be előadóink, a panelbeszélgetésen pedig banki IT-vezetőkkel beszélgetünk arról, hogyan működik jól egy IT-vendor és bank közötti kapcsolat. Milyen problémák merülnek fel, és milyen trendeket látni a területen az elmúlt években, hogyan dolgoznak együtt a fintechek a pénzintézetekkel? 

III/A Szekció: AFR és bankkártya vs. készpénz - Payment trendek

A szekcióban a fizetési iparág legfontosabb fejleményeit vesszük sorra nemzetközi és hazai viszonylatban. Januártól minden online pénztárgép mellett elektronikus fizetést is biztosítania kell a kereskedőknek: milyen megoldások közül választhatnak? Mire számíthatunk ezen a téren, a piaci szereplők milyen fejlesztésekkel készülnek? A közel készpénzmentes országok útján járunk? Milyen készpénzhasználat-csökkentő lépésekre számíthatunk a szabályozóktól?

III/B Szekció: PSD2 - Tényleg eljött az open banking időszaka Magyarországon?

A bankok és harmadik feles PSD2-es fintech szereplők is megjelentek a hazai piacon, de egyelőre nem hoztak igazi áttörést az új pénzforgalmi irányelvre épülő megoldások a bankolásban. Mi ennek az oka, és mire számíthatunk a szolgáltatóktól és a bankoktól a közeljövőben? A szabályozó mellett banki és fintech piaci szereplők vitáznak minderről.

 A november 12-ei Banking Technology konferenciánkat megelőző ingyenes "Global Trends in Banking - Microsoft Edition" c. konferenciánkon a nemzetközi trendek elemzésére fókuszálnak előadóink, a jelentkezéseket erre az eseményre itt fogadjuk