Digitális újdonságok, technológiai forradalmak a 13. Infotér Konferencián!

2022. szeptember 16. péntek, 09:20
Idén is várjuk az információs forradalom úttörőit Balatonfüreden, hogy három napon át formáljuk a jövőt! Űrtechnológia a mezőgazdaságban, stratégiák az élelmiszer és energiaválság leküzdésére, 5G, kibervédelem, jövőálló technológiák, e-egészségügy, digitális oktatás és média mint 4-ik hatalom.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A konferencia időpontja 2022. október 18-20. A helyszín idén sem lesz más, mint a balatonfüredi Anna Grand Hotel.Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva a szakmai program egy 0. nappal indul, ami idén a „Space & Defense” nevet kapta. Az előadók között szerepelnek majd az űrkutatás és űrtávközlés elismert hazai- és nemzetközi szakemberei is, akik az űrtechnológiák társadalmi-gazdasági előnyeiről és alkalmazásának kiugrási lehetőségeiről beszélnek majd. Emellett szó lesz a hazai kkv-k esélyeiről az űrszektorban, valamint a technológiák mezőgazdaságban való alkalmazásának módjairól is.

Exkluzív előadást tart Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, október 18-án 18:00-kor.

A kétnapos konferencia során szó lesz majd a technológiai fejlődés okozta üzleti lehetőségekről, valamint az ezekben rejlő veszélyekről. Amennyi előnnyel jár a technológia rohamos fejlődése, ugyanannyira vagyunk kiszolgáltatva miatta, így idén sem mehetünk el a kibervédelem és kiberhadivselés témái mellett. Idén pedig néhány új fogalmat is ízlelgetnünk: ezek az energia- és élelmiszerválság. Vajon a digitalizációban rejlik a megoldás? Milyen megoldások és innovációk segíthetnek elkerülni a katasztrófát? Hogyan csökkenthető függőségünk a nem megújuló energiaforrásoktól? Ezekre a kérdésekre ma még nincsenek kész válaszok, a mi célunk, hogy az Infotér legyen a platform, ahol a közös gondolkodás végül elvezet minket a megoldásokhoz.

Találkozzunk az Infotér Konferencián, Balatonfüreden!