Díjazzák a pedagógusok digitális módszertani ötleteit a Tempus Közalapítványnál

2015. július 14. kedd, 17:41 Tempus Közalapítvány
Köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban. A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban is részesülnek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása


http://www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban. A Tempus Közalapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2015. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

A beérkezett ötleteket szakértők értékelik, akik ennek során kiemelt figyelmet fordítanak:
- a széles körű adaptálhatóságra, a feltöltött ötletek tartalomfüggetlenségére; 
- azokra az ötletekre, amelyeknek a dokumentációja is a más területen való felhasználhatóságot segíti;
- olyan mellékletek/dokumentáció feltöltésére, amely a tanulásszervezés folyamatát is bemutatja, adott esetben mások által is felhasználható sablonokkal;
- azokra a módszertani anyagokra, amelyek fókuszában a 21. századi képességek (együttműködés, kommunikáció, kreativitás, tanulási készségek, problémamegoldás) fejlesztése áll.

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására a 2015 őszén megrendezendőDigitális pedagógus konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege http://tka.hu/tudastar/157/feltoltesi-utmutato oldalon olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is (elérési útvonal: http://www.digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltési útmutató és irányelvek).


Az ötletek feltöltésének ideje: 2015. július 10 - augusztus 20.
helye: http://www.digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltés > Digitális Módszertár


Ugyanitt elérhető a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 120 ötlet, köztük a 2013-ban és 2014-ben díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról szóló és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmekhttp://oktataskepzes.tka.hu/digitalis-pedagogus-mi-fan-terem oldalon megtekinthetők.

További információ a modszertar@tpf.hu vagy az info@tpf.hu címen kérhető.