E-könyvek és e-tartalom Konferencia 2011

2011. február 16. szerda, 01:00 • Európai Bizottság
A University College London ad helyet 2011. május 11-én annak a konferenciának, amely az e-könyvek piaci helyét vizsgálja. Elkezdődött az elektronikus könyvek iránti igény növekedése. 2010 jelentette a fordulópontot, amelyet az olvasói e-könyv, ill. e-olvasás iránti igény, valamint a megjelent technológia generált. Mit jelent ez a kiadók, könyvtársak és könyvárusok számára? Vajon veszélyben van a könyvszakma?

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A konferencia résztvevői megismerhetik az e-könyvpiacon használt technológiákat, a kapcsolódó szolgáltatásokat, a hagyományos könyvkiadásra és annak kiaknázására gyakorolt lehetséges hatásokat.

A könyvtárak mostantól letölthető e-könyveket fognak kölcsönözni? A könyvkiadók új formát és új piacokat kell, hogy keressenek kiadványaikhoz? Mi lesz a könyvtárak beszállítóival? És mi lesz az egyetemekkel, ahol a diákok elektronikus jegyzeteket készítenek és már most sem értik, hogy a tananyagokat miért nem elektronikus formában kapják meg.

Az előadók között neves könyvkiadók, könyvtárak, szerkesztők és a digitális könyvkiadás meghatározó szereplői, valamint egyetemi szakembereket találunk.

A részvételi díj 110 font.
További információk: http://www.ucl.ac.uk/infostudies/e-books/
E-mail: infostudies-conferences@ucl.ac.uk