Egy új gondolatolvasó eszközzel minden okoskészülék kontrollálható

2020. február 18. kedd, 06:47
A MyndHub nevű eszköz egy EEG fejhallgatóval kommunikál, és a mentális fókuszálás segítségével bármely USB eszköz vezérlését lehetővé teszi, pusztán az elme erejével.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A gép használatához a felhasználóknak egyszerűen fel kell helyezniük az EEG fejhallgatót, majd összekapcsolni a MyndHubbal, amely automatikusan elkezdi az élő fókuszadatok leolvasását. Ezután az USB eszközök csatlakoztatását követően vezérelhetik különböző készülékeiket – írta a Mirror.

„Az állítható küszöbértékek és szűrők segítségével a felhasználó a MyndHubon keresztül be és kikapcsolhatja, illetve feltöltheti az eszközöket, versenyautókat, drónokat, kontrollálhatja a beltéri világítást vagy akár zenét játszhat le a koncentrációja, nyugalma és hangulat szintje alapján” – magyarázta a készüléket kifejlesztő cég, a MyndPlay.

Például, ha a koncentrációján szeretne valaki dolgozni, beállíthatja az okostelefonját, hogy egy bizonyos fókusz szint elérésekor kezdjen el töltődni, míg ha a relaxációs szintjét szeretné fejleszteni, testre szabhatja készülékét, hogy csak akkor töltődjön, amikor az agya nyugalmi állapotban van.

A startup cég szerint eszköz segíthet a meditálásban, ha az otthoni okosrendszerre van csatlakoztatva, mert így valós időben nyomon követhető az agy nyugalmi szintje. Emellett a felhasználók meg is dolgoztathatják az agyukat azáltal, hogy dolgokat mozgatnak, reptetnek, forgatnak a gondolataikkal.

A készüléket a következő hónapban indítják útjára a Kickstarteren, bár az ára egyelőre még nem ismert.

Forrás: https://www.mirror.co.uk/tech/mind-reading-device-lets-you-21495944

H
irado.hu