Online felmérés: Egy ezressel több jut az idén karácsonyra

2011. november 7. hétfő, 14:17 • MTIwebshop, kereskedelem, karácsony, internet, felmérés
A magyarok átlagosan 34 800 forintot terveznek költeni idén karácsonykor, ami ezer forinttal több mint 2010-ben - közölte hétfőn az árukereső.hu internetes portál a november elején végzett online felmérésük eredményét. A válaszadók 69 százaléka tervez az interneten is vásárolni karácsonyra. A többség azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos üzletekben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    A kutatásból kiderül, hogy idén egy ember átlagosan 6 főnek vesz ajándékot, ami eggyel kevesebb, mint tavaly. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni az idén, mint a nők, tehát a csökkenés különösen látványos a nők körében. Az elemzés szerint a 2500 megkérdezett harmada 20 000 forintnál is kevesebbért fog ajándékokat vásárolni az ünnep előtt.
    A konkrét termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár. A válaszadók 85 százaléka tájékozódik az internetről, amelyet a nagyáruházak akciós újságjai követnek.
    A felmérés szerint a legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra.
    Az idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, a műszaki termék, a könyv és kozmetikum lesz, miközben tavalyhoz képest jóval kelendőbbek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján.
    A férfiak műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamit mobiltelefonokat vesznek, a nők pedig természetesen a ruhák, könyvek és gyerekjátékok vásárlását tervezik az idén az interneten.