Együttműködés a hálózati informatikai szakemberek elhelyezkedésének elősegítésére

2010. október 27. szerda, 03:59 • http://www.cisco.hu/
Stratégiai megállapodást írt alá a Profession.hu és a HTTP Alapítvány, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi szolgáltató központja. A megállapodás értelmében Magyarország piacvezető állásportálja ezentúl a nemzetközi informatikai szakemberképző hálózat hivatalos hazai állásközvetítő partnereként segíti a képzésből kikerülő informatikai szakemberek elhelyezkedését. A két szervezet mindemellett a jövőben szorosan együttműködik a IT-szektor hiányszakmáiban tanulni vagy elhelyezkedni kívánó fiatalok támogatásában.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

„Az IT-re mindig is kiemelt területként tekintettünk” – mondta Martis István, a Profession.hu kereskedelmi igazgatója. „Magyarországon a kereslethez képest még mindig alacsony az IT képzésben résztvevő szakemberek száma, így a munkavállalói piacon is folyamatos hiány tapasztalható számos szakmában. Közös célunk az informatikai szakma népszerűsítése és az, hogy a képzés után is segítsük a fiatalokat a számukra megfelelő állás megtalálásában. Így az őket kereső munkaadók is az elvárt képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberekkel tudják felölteni az üres pozíciókat.”

A megállapodás eredményeként – a kereslet és a kínálat közti kapcsolat hatékony megteremtésén túl – többek között tananyagok magyarítására, közös rendezvények megszervezésére illetve az informatikai szakmák népszerűsítését szolgáló egyéb tevékenységekre kerül sor.

„A Cisco Hálózat Akadémiai a magas színvonalú és folyamatosan frissített digitális tananyag révén valódi informatikai tudást és készségeket nyújt a hallgatóknak, ugyanakkor a HTTP Alapítvány, mint a Cisco Hálózati Akadémia szolgáltató központja arra is törekszik, hogy a végzett diákok megfelelő állást találjanak. Ez utóbbi területen jelent nagy előrelépést a Profession.hu-val kötött stratégiai szövetség.” – mondta Sisák Zoltán a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke.

„A Cisco Hálózati Akadémia oktatási intézményeiben jelenleg több mint 4000 aktív diák tanul, amely mindenképpen indokolta egy professzionális munkaerőpiaci cég bevonását. Reméljük, hogy a HTTP Alapítvány és a Profession.hu együttműködése sok fiatal végzett hálózati szakembert fog új álláshoz segíteni.” - mondta Béni Gabriella,  a Cisco Hálózati Akadémia programvezetője.

A Profession.hu-ról

A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja, amely a teljes álláskeresői piac 73%-át* eléri. 2005 óta meghatározó szereplője a magyar álláskeresői piacnak. Éves szinten több mint 7000 vállalkozás választja, a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb hazai cégekig. Oldalára évi közel 100 ezer állásajánlat kerül ki, 2009-ben több mint 2,5 millió jelentkezés futott át a Profession rendszerén.

A partneroldalainak köszönhetően országos és szakma-specifikus – kiemelten IT – elérést tud biztosítani. A Profession.hu tagja a „The Network”-nek, amely a világ piacvezető állásportáljait tömörítő nemzetközi szervezet.


A Cisco Hálózati Akadémiáról

A Cisco Hálózati Akadémia non-profit képzési program és oktatási hálózat. A szervezet 1997-es alapítása óta több mint 14 000 hallgató vett részt a nemzetközileg elismert hálózati informatikai képzésekben. A Cisco Hálózati Akadémia alapvető küldetése az informatikai hálózati szakemberhiány csökkentése, amely a gazdaság versenyképességének erősítése érdekében Magyarországon is rugalmas képzési megoldásokat kínál.

A Cisco Hálózati Akadémia alapját a folyamatosan bővített, modellértékű, e-learning alapú tananyagok és kurzusok képezik. A képzések illeszkednek a közoktatási, szakképzési és felsőoktatási rendszerhez és nemzetközi szabványoknak megfelelő, ipari minősítések megszerzését is lehetővé teszik.

www.netacad.hu

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel és civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítésére.

www.http-alapitvany.hu