eHealth másképp - egy ágazat küzdelme a kulisszák mögött

Életünk bitekben szekció az Infoparlamenten

2020. június 4. csütörtök, 11:49
A koronavírus járvány miatt az egészségügy kérdése fókuszba került Magyarországon és világszerte is. Természetesen az Infoparlamenten sem kerülhetjük el a témát. Június 11-én szó lesz távgyógyászatról, az egészségügyben alkalmazható digitális technológiákról, mesterséges intelligenciáról és a kutatás-fejlesztés legfrissebb eredményeiről is! Érdemes velünk tartani!

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
 A koronavírus-járvány olyan, mint a fizikában a szingularitás – senki sem tudja, hogy mi van „a másik oldalon”. Egy ilyen helyzetre nem lehet felkészülni, de készen lehet rá állni. A sok bizonytalanság közepette egy biztosnak tűnik: a digitalizáció és a gyorsulva fejlődő (exponenciális) technológiák (pl. 3D nyomtatás, mesterséges intelligencia, digitális biológia, virtuális/kiterjesztett valóság) alkalmazása megfelelő eszköz lehet erre – de ez is csak néhány a lehetséges sok közül.


Hogyan álljunk neki egy roppant nagy méretű, sok ballasztot magával hordozó, és egy alapvetően hiperaktív immunreakciókat (ami a jó irányú változásoknak is ellenáll) produkáló rendszer átalakításának? Vagy inkább hozzunk létre párhuzamos rendszereket, és ezeket úgy kombináljuk, ahogyan a pácienseknek és a finanszírozóknak a leginkább előnyös? Hogyan tovább vagy inkább hogyan újra, magyar egészségügy? A szekció ezeket a dilemmákat járja körül és ad lehetséges válaszokat.

Részletes program és jelentkezés a Infoparlament weboldalán találhatóak, vagy elérhetőek az Infotér Egyesület weboldaláról is.