eHealth Hét 2011 - Budapesten a magyar elnökség keretében

2011 május 10 és 12. között Budapest a házigazdája az e-health Week 2011 rendezvénynek. Az Európai Unió jelentős szereplői, kormányzati döntéshozók, iparági vezetők, kórházi vezető informatikusok, orvosok és betegek szervezetei vesznek részt a budapesti rendezvényen. A résztvevők panelbeszélgetéseken, vitákon, szakemberek bemutatóin és konkrét esettanulmányokon keresztül világítanak rá az eEgészségügy szerepére. Az előadásokból megismerhetjük az eEgészségügy ágazatában szerzett tapasztalatokat, a sikeresen megvalósult eredményeket, az ágazat új trendjeit és kihívásait.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az eEgészségügy-hét 2011 rendezvény az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségének, az Európai Bizottság (EC) és a HIMSS Europe (Európai Egészségügyi Információs- és Menedzsment-rendszerek Társaság) közös szervezése, ahol találkozhatnak az ágazat főbb szereplői, az európai egészségügyi politika döntéshozói a szolgáltatókkal, egészségbiztosítókkal, a témában érdekelt kutatókkal és kereskedőkkel, illetve a betegek érdekképviseleteivel. Az esemény teret ad továbbá az eEgészségügy Kormányzati kezdeményezésnek, (az egészségügyi államtitkárok hivatalos szervezete), amelynek célja, a nemzeti eEgészségügyi rendszerek összehangolása Európában.

„Felmérések szerint az uniós állampolgárok 29%-a 65 év feletti kort ér el 2050-re, miközben évtizedekig tartó mély pénzügyi válsággal fogunk küzdeni. Ez idő alatt kimagasló feladatunk, hogy nagy dolgokat valósítsunk meg kevés ráfordítással. Ebben a kihívásban az eEgészségügy szolgáltatja az egyik legjobb a megoldást.” – mondta Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, a Digitális Menetrend biztosa.
2010 márciusában az eEgészségügy-hét rendezvényén Barcelonában.

Kapcsolódó anyagok

eHealth Government Initiative

Sajtóközlemények az "eHealthweek 2011"-ről

EU_eHealthweek a twitter-en