Elérhető katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása

Szerdától elérhető a katasztrófavédelem vészjelző okostelefonos alkalmazása, a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás végleges verziója - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A közlemény szerint befejeződött az üzemszerű teszt időszaka, így a katasztrófavédelem által november 25-én elindított alkalmazásnak szerdától Android platformon is a végleges változata tölthető le a készülékekre.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az ismertetés szerint az üzenetküldő applikáció személyre szabható: a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni. Az elmúlt hetekben naponta húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatók voltak, mint tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk. Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmaz: például azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, vezetéstechnikai tanácsot ad, illetve felhívja a figyelmet a várható útviszonyokra.
    
Az alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le - írja az OKF.