Elindult a GetOnlineWeek2011 kampány a teleházakban

2011. március 1. kedd, 01:00 • Európai Bizottság
Az európaiak 30%-a még soha nem internetezett. A GetOnlineWeek2011 egy kampány, melynek célja, hogy több mint 100 000 új számítógép felhasználó váljon az online közösség részévé. A kampány február 28 és március 5 között a Telcentre-Europe szervezésében zajlik. A Telcentre-Europe egy non profit egyesület, amely egy megközelítően 30 000 központtal rendelkező hálózatot fog össze, hogy segítse, támogassa és oktassa a számítógép és az internet használatát. A szervezetnek a Magyar Teleház Szövetség is tagja.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A hálózat 33 országban, több mint 4000 teleházban tartja meg a GetOnlineWeek2011 rendezvényeit, amelynek keretében több száz eseményt szerveznek a tréningeken és versenyeken át a játékokig, hangsúlyozva az ICT tudás fontosságát a közösségben. A programokban résztvevő országok és képviseletek listáját itt érhetik el az érdeklődők: http://www.ebaltics.com/onlineweek2011/.
A fő célkitűzés az, hogy biztassák azokat, akik már felhasználói az internetnek, hogy vigyék el olyan barátaikat a teleházakba, akik nem jártasak az online világban, hogy megtapasztalhassák a digitális technológiákat és az online környezetet.

A digitális tartalom bevonásával a program releváns lett az Európa 2020 Digitális Menetrend Európáért program mellet, amelynek egyik célkitűzése, hogy 2015-re felére csökkentse azoknak a számát, akik még soha nem használták az internetet. Ez az, amiért Neelie Kroes (Az Európai Bizottság alelnöke) is védnöke lett a programnak és maga indította útjára hivatalosan is egy brüsszeli teleházban február 24-én.

Kroes video üzenete az alábbi linken érhető el:
http://www.youtube.com/watch?v=hbQ-lrF_CzM

Bővebb információ és a program hivatalos honlapja:
http://getonlineweek.eu/