Eljött a digitális épületek kora

2020. február 25. kedd, 08:10
Az irodaházak és plázák üzemeltetői a helyiségeik bérbeadásából élnek, és a kínált felszereltséggel igyekeznek minél inkább a technológiai fejlődést követni, és partnereik kedvében járni. Ennek következtében a beépített digitális infrastruktúra, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások tárháza rohamos ütemben bővül.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A digitalizáció számos iparágat alakított át, és úgy tűnik, most az ingatlanipar van soron. Néhány évvel ezelőtt jelent meg egy új trend: a proptech, ami property és technology kifejezések keresztezéséből született. Tartalmát sokféleképpen definiálják a szakemberek, de a trend leginkább olyan megoldások megjelenését és elterjedését jelenti, amelyek új, technológiailag innovatív termékeket vagy üzleti modelleket kínálnak az ingatlanpiacok számára, természetesen a fogyasztói attitűd változásainak fényében.

Kezdjük az alapoknál Ahogy egy iroda elképzelhetetlen áram és víz nélkül, ugyanúgy belső hálózat, internet, adatbiztonság és kommunikációs szolgáltatások nélkül is. A cégek ma már technológiai téren is kényelmet várnak el: a digitális infrastruktúra a háttérben láthatatlanul dolgozva segítse a hatékony és zökkenőmentes munkavégzést. Mit érdemes átgondolni, amikor akár üzemeltetőként, akár bérlőként szolgáltató partnert választunk? Biztos, hogy szükség lesz:
  • stabilan és gyorsan működő, szélessávú internetkapcsolatra,
  • vezetékes (IP) telefonszolgáltatásra,
  • az irodai működés virtuális kiterjesztésére a felhőbe,
  • biztonságra szolgáltatásokra, mint pl. tűzfal, végpont védelem vagy spam szűrés.
Ezek ma már alapvető elvárások a megbízható üzletmenethez, azonban a szolgáltatások integráltsága, összetettsége rengeteget nyom a latba, amikor a cég működésének hatékonyságáról, vagy éppen a felhasználói élményről van szó, melyet a vállalati ügyfelek és a munkatársak egyaránt igénybe vesznek. Az internet alapú telefonálás és a felhő alapú alkalmazások együttműködése ma már alapvető elvárás egy modern irodai környezetben. Ráadásul a digitális infrastuktúra gyors és stabil működésére nem csak a napi üzletmenet érdekében van szükség, hanem azért is, mert az alkalmazottak is egyre több, az életüket megkönnyítő szolgáltatást várnak el a munkahelyüktől, melyeknek mind erre a rendszerre kell épülniük.

Jó példa erre az Invitech megoldása, ami integrálta saját digitális, telefonos szolgáltatásait, vezetékes és mobilhívási lehetőségeit a Microsoft csapatmunkát támogató Teams szoftverével. Ennek köszönhetően a kollégák a chatelésen, fájlok megosztásán és közös szerkesztésén, közös naptár- és jegyzethasználaton kívül modern alközponti funkciókat érhetnek el, továbbá audió- és videóhívásokat indíthatnak, illetve fogadhatnak PC-n, tableten, okostelefonon és modern, digitális vezetékes készüléken, közvetlenül a Teams szoftverből. Ez egyaránt hasznos lehet mind egy irodaház bérlői, mind üzemeltetői számára.

Forrás: Invitech.hu