Érdemes időben kiváltani az EU kártyát

2015. január 21. szerda, 10:47 • www.orientpress.hu
Síelés előtt mindenképpen érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, bár baleseti önrész kifizetésére, vagy például az extrém sportokra nem terjed ki hatálya - emelete ki Horváth Tibor, Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének igazgató-helyettese, aki a Rádió Orienten elmondta: az elmúlt 25 évben állandóan változó egészség-biztosítási rendszer egyik legnagyobb vívmánya a Bejelentett Személyek Jogviszony-nyilvántartása lett. Horváth Tibor a '90-es évek elejétől követte figyelemmel a szakmai változásokat, így szemtanúja lehetett, ahogy 1992 júliusától biztosításhoz kötötté váltak az egészségügyi ellátások, majd 1995-ben bevezették a TAJ-számokat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ekkor indult meg annak az adatbázisnak az elkészítése is, amelynek pontosításán nyolc évig dolgoztak kitartóan, és eredményeképp ma már könnyen tudják követni a jogosultságokat, és szinte minden egyéb feladatukat is erre építve végzik.

A szakigazgatási szerv fölött jelenleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztári látja el a szakmai felügyeletet, funkcionálisan pedig a kormányhivatal alá tartoznak. Horváth elmondta, hogy náluk az integrációból fakadó feladatok egyáltalán nem okoztak problémát, minden átállás zökkenőmentesen történt. Öt nagy kiemelkedő területük van, melyek főosztályokként folyamatos, élő kapcsolatot ápolnak a lakossággal, teljes egészet pedig még a két területi főosztállyal együttesen alkotnak.

Arra törekednek, hogy mindig az adott ügyfél adott ügyére adják meg a legmegfelelőbb választ, ám így is előfordul, hogy érkeznek panaszok, melyek az ügyfélszolgálatokon is benyújthatóak. A reklamációkkal az érintett területeknek megfelelő főosztály foglalkozik, de telefonon, és e-mailen (a kmrep@oep.hu címen) is lehetőség van a reklamációk jelzésére. Horváth elmondta, a kérdőívek közel 98 százalékos ügyfél-elégedettséget igazolnak. Többnyire az a jellemző, hogy nem a szakigazgatási szerv, hanem a munkáltatók ejtenek hibát és ebből fakad a jogos panaszok java. 

Az igazgató-helyettes közölte, Budapest és Pest megye együttesen összesen 3 millió potenciális ügyfelet jelent a szakigazgatási szervnek. Budapesten a Teve utcában található a legismertebb, három ügyfélszolgálati helyszínnel működő intézményük. A Budafoki út 59. szám alatt üzemelő ügyfélszolgálat technikai okokból január 22-23-án zárva tart, ezt követően január 26-án újra kinyit a korábbi épületben, a Földhivatal II. emeletén. A megyében Szigetszentmiklóson, Ócsán, Nagykátán, Gödöllőn, Szentendrén és Monoron működik még ügyfélszolgálat, és mellettük van két önálló területi iroda is, Cegléden és Vácon.

Az utóbbi idők fontos újításai közé tartozik a Teve utcában nyílt gyermeksarok, továbbá az ügyfélhívó rendszerben új ügytípusként bevezetett nagycsaládos ügyintézés funkció. A kis- és mikrovállalkozások ügyintézési ideje is gyorsult az említett helyszínen egy további önálló menüpont bevezetésével. 

A belső képzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel is szerveznek közös képzéseket. 

Az aktualitásokról is szót ejtve a szakember kiemelte: az EU kártya kiváltását mindenkinek javasolja, mely az EU, az EGT országok és Svájc területén valamennyi szükséges egészségügyi ellátásra érvényes, ugyanakkor lényegesnek nevezte, hogy az önrész kifizetésére, valamint az extrém sportokra nem terjed ki a kártya hatálya. Szintén nem használható például hegyi mentés, vagy hegyről völgybe szállítás fedezetére sem, ahogy ez ingyen a helyi lakosság számára sem biztosított. Ezek miatt is ajánlott megfelelő utasbiztosítás kötése, mely mindezeken túlmenően a csomagok értékére is kiterjed. 

Az EU kártyát már ügyfélkapun keresztül is lehet igényelni, személyes és postai út mellett, a határidőkre azonban érdemes odafigyelni, sokan közvetlenül az indulás előtt keresik fel az ügyfélszolgálatokat. A munkacsúcsok (téli, nyári utazási szezon) alatt épp ezért meghosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket.

2015-ben ismét kiemelkedő szerepet kap az ügyintézés egyszerűsítési módszereit vizsgáló munkacsoport, melynek képzett, tapasztalt, nap mint nap az ügyfelekkel kapcsolatban álló tagjai azt vizsgálják , hogy miként csökkenthetik tovább a bürokráciát. Horváth Tibor elmondta: mindenképp az jár a legjobban, aki online foglal időpontot az OEP honlapján (www.oep.hu), így elkerülhető a várakozás.