Érintőképernyőkkel a foglalkoztatás bővítéséért Avellino tartományban

2011. április 16. szombat, 02:49 • http://www.epractice.eu/en/news/5301915
Az Olaszország déli részén fekvő Avellino Tartomány Campaniai régiójában, a foglalkoztatási minisztérium kezdeményezésére bemutattak egy új, innovatív szolgáltatást. A környék eltérő részein állítottak fel interaktív érintőképernyős információs pontokat, melyek a polgárok számára teljes körű hozzáférést biztosítanak különböző szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A tartomány foglalkoztatáspolitikájának része a technológiai innováció, mely növeli a meglévő közszolgáltatások minőségét és elősegíti a versenyképességet. Ez történhet közbenső és szervezeti szinten. Továbbá az érintőképernyős technológia egy modern kommunikációs eszköz, mely növelheti a felajánlott szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyszerűségét, a növekvő létszámú felhasználók számára.

Ezen az egyedülálló információs csatornán keresztül a legtöbb felhasználó képes lesz kihasználni az informálódás és a kommunikáció legkomfortosabb módját, az IrpiniaJob-on keresztül. Ez a tartomány hivatalos foglalkoztatási portálja, mely a legteljesebb tájékoztatást nyújtja a foglalkoztatási és képzési lehetőségekkel kapcsolatban, a tartományon belül. A havi több mint 25 000 látogatót vonzó oldal egy jó hivatkozási pont az álláskeresők számára. Az érintő képernyők lehetővé teszik, hogy a felhasználók egy új grafikus felületen keresztül tájékozódjanak a portálon lévő álláshirdetésekről, hírekről, videókról.

A kísérletet egy 2011. március 21-i rendezvényen mutatták be a tartomány Kereskedelmi Kamarájánál. A neves előadók közt volt többek között Severino Nappi a régió foglalkoztatási biztosa, Giuseppe Antonio Solimine a tartomány foglalkoztatási biztosa, valamint Giuseppe Galasso, Avellino város polgármestere. A záróbeszédet Cosimo Sibilia szenátor a tartomány elnöke mondta.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.irpiniajob.it/