EU-USA eEgészségügyi együttműködés

2011. április 13. szerda, 02:00 • Európai Bizottság
2011 április 14-én Belgiumban folytatódik a 2010 december 17-én az Európai Unió és az Egyesült Államok közt aláírt együttműködési megállapodás értelmében az informatikai eszközökkel kapcsolatos közös egészségügyi tevékenység. Az Európai Bizottság az USA Egészségügyi Információs Technológia Nemzeti Koordinátorával workshopot szervez a folyamatban lévő és tervezett akciók bemutatására. Az érdeklődők a weben követhetik az eseményeket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A program az alábbiak szerint alakul:

14:00: C. van Oranje-Nassau (Neelie Kroes alelnök asszony kabinetének tagja) elnökletével a rendezvény megnyitása. Ezt követően az EU és az USA álláspontját I Iakovidis, DG INFSO ITK az Egészségügyben egységének helyettes vezetője, valamint Charles Friedman, az USA Egészségügyi Információs Technológia Nemzeti Koordinátor vezető kutatója adja elő. Só lesz továbbá az egészségügy IKT-val kapcsolatos közös politika és üzleti lehetőségekről.

14:50-től G. De Moor, EUROREC-ARGOS eHealth Pilot Projekt eredményeiről számol be

15:15 D. Forslund, a Svéd Egészség- és Szociálisügyek Minisztériumának igazgatóhelyettese bemutatja az epSOS/epSOS II szolgáltatásokat

15:30-tól G. C. Halvorson, Kaiser Permanente elnöke és vezérigazgatója,  U. Poettgen, Asklepsios Group  vezető informatikusa, S. Lieber, HIMSS vezérigazgatója  és J.-P. Thierry, EABC vezető orvosa beszélgetése P. Wilson Continua Health Alliance, európai fiókjának főtitkárával és Nicole Denjoy, COCIR főtitkárával.

A rendezvényt 16:45-kor Beryl Blecher az USA EU Missziójának Kereskedelmi vezetője és Eddy Hartog, a Nemzetközi Kapcsolatok osztályvezetője zárja.

Az előadókról bővebben: http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/cf/itemlongdetail.cfm?item_id=6788 - a letölthető anyagok között.

Bizottsági helyszínről az alábbi webcímről követhetik az eseményt: http://webstream.scic.cec.eu.int/index.php?sessionno=273448411df1962cba1db6c05b3213c9

A rendezvény ideje alatt az alábbi webcímen követhetik az eseményeket: http://scic.ec.europa.eu/str/unpublished.php

Kapcsolat: eHealth@ec.europa.eu