Európai Innovatív Régiók Hete 2011 Debrecenben

2011. május 18. szerda, 02:43 • NIH
2011. június 7-9. között kerül megrendezésre Debrecenben az Európai Innovatív Régiók Hete 2011 (Week of Innovative Regions in Europe 2011) elnevezésű elnökségi konferencia. A konferencia célja összekapcsolni a klaszter és a kutatási infrastruktúrák szereplőit, ezen eszközök fejlesztésére irányuló szakpolitikákat és programokat a regionális innovációs teljesítmény fokozása érdekében.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A konferencia napjaink aktuális kutatás-fejlesztési és innovációt érintő kérdéseit vizsgálja:

  • Képesek a régiók a kutatásra és innovációra szánt erőforrásokat sokkal hatékonyabban, egymást kiegészítve felhasználni? 
  • Az EU 2020 stratégiában ajánlott úgynevezett „intelligens specializáció” (smart specialization) stratégiát követve, hogyan lehet a kutatási infrastruktúrák adta lehetőségeket maximálisan kihasználni? 
  • Milyen szerepe van a regionális kutatási infrastruktúráknak a klaszterek fejlesztésében, a regionális innovációs rendszerekben és a hálózatokban? 
  • A regionális kutatási infrastruktúrák hogyan járulnak hozzá a regionális gazdasági fejlődéshez, illetve a kutatási-fejlesztési és innovációs teljesítmény javításához? 
  • Milyen eszközök segítik a nagy kutatási infrastruktúrákhoz a hozzáférési lehetőséget?

Hasznos információk:

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Bővebb információ, részletes program és a regisztráció elérhető a www.wire2011.eu honlapon.

Regisztráció határideje: 2011. május 27.

A konferencia keretében 15 régió/klaszter/kutatási infrastruktúra egy kiállításon mutatja be regionális klasztereik és kutatási infrastruktúráik közötti együttműködések területén elért jó gyakorlataikat, eredményeiket.

Honlap: www.wire2011.eu
E-mail: info@wire2011.eu