Felhívás a Future Internet Assembly-n való részvételre

A magyar EU elnökség K+F programja keretében, 2011. május 16-19. között Budapesten kerül sor a Future Internet Week rendezvénysorozatra, amely az Európai Unió a jövő Internetével foglalkozó kutatás-fejlesztési programjainak és kezdeményezéseinek a seregszemléje. A Future Internet Week rendezvényein a résztvevők megismerhetik az EU által támogatott, jövő Internettel foglalkozó K+F programokat és projekteket, azok eredményeit, továbbá az EU elképzeléseit a következő generációs Internet kutatásaira vonatkozóan. A Future Internet Week rendezvénysorozat koordinátora a NIH.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Future Internet Week kiemelkedő eseménye a Future Internet Assembly (FIA), amelyre 2011. május 17-19. között kerül sor a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) szervezésében. A FIA első napja (Future Internet Conference), melyen meghívott neves előadók, ipari szakemberek, az Európai Bizottság olyan szakpolitikai kérdésekkel foglalkoznak, hogy a jövő Internet kutatások miként szolgálják az EU2020 Stratégiában és a kiemelt kezdeményezéseiben (Digital Agenda, Innovation Europe) megfogalmazott célkitűzéseket.

A FIA második és harmadik napja a hagyományos Future Internet Assembly, melynek párhuzamos szekcióiban az EU által kiemelt területeken folyó kutatás-fejlesztési tevékenységek mutatkoznak be. A párhuzamos szekciókban vizsgált területek:

 

Content Centric Networking Linked Data
Economics of Privacy Smart Cities and FIRE
Internet of Things and the Future Internet ICT and Sustainability
Security and Usability The Network Lost in the Cloud
Interactive Media Experience Standardization
Adaptive Services Future Social Computing

 

A konferencia nemcsak lehetőséget nyújt a jövő Internet létrehozását célzó európai kutatás-fejlesztési erőfeszítések bemutatására és a jövőbeni fejlesztési irányok megvitatására, hanem a kutatóknak és az üzleti szféra képviselőinek alkalmat ad a tapasztalatcserére és a közös gondolkodásra.

A Future Internet Assembly első napja (május 17.) nyitott az érdeklődők számára, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A második és a harmadik nap (május 18-19.) eseményeit szintén csak regisztrált résztvevők látogathatják, de a részvétel regisztrációs díjhoz kötött, melynek összege 150 Euro.

Helyszín és időpont: Budapest, Hotel Intercontinental, 2011. május 17-19.

A FIA-val – és a többi rendezvénnyel – kapcsolatban részletes információ található a Future Internet Week központi internetes honlapján (www.fi-budapest.eu), ahol regisztrálni lehet a konferenciára.