Felhőben dolgozó pénztárgépek

2015. június 19. péntek, 07:40 • www.orientpress.hu
A kereskedők minél olcsóbban szeretnének hozzájutni kötelezővé tett online pénztárgépekhez. A fejlesztők arra törekednek, hogy minél több innovatív megoldással szolgálják ki a kereskedők igényeit. Míg a hagyományos pénztárgépek nem képesek „felhőben” gondolkodni, az új pénztárgép szoftver viszont képes kezelni a felhőben futó raktárkészlet kezelő programot, valósidejű adatforgalommal.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A magyar gyártású – jelentős piaci részesedéssel bíró − CashCube pénztárgép család, amely 2014-ben jelent meg a piacon − a világon is egyedülálló innovációval lépett a piacra: a felhőben dolgozó pénztárgépekkel. Míg a hagyományos pénztárgépek nem képesek „felhőben” gondolkodni, az új pénztárgép szoftver viszont képes kezelni a felhőben futó raktárkészlet kezelő programot, valósidejű adatforgalommal.

A felhő szolgáltatással az a pénztárgép szoftver előremutató és új területeket nyit meg a kkv-szektor felé: az újítással a tulajdonos minden üzlet, minden kezelőjét ellenőrizni tudja, az üzletmenetet akár nyaralás közben is követheti, vagy menedzselheti üzleteit, szolgáltatásait, okos telefonjáról, tábla számítógépéről.

Az újdonság abban rejlik, hogy ezeket a funkciókat eddig csupán a számítógép alapú pénztárgépek tudták, amelyeknek az ára félmillió forintnál kezdődött. Az új szoftver viszont már ez egyszerűbb – 100.000,- Ft-os − pénztárgépekre is telepíthető.

Ezzel együtt − szintén az innováció részeként és a világon elsőként − ugyanebben a hagyományos pénztárgépben elérhető a feltöltő kártyás telefonok feltöltési funkciója is. Így minden CashCube pénztárgépet használó vállalkozás lehetőséget kap arra, hogy  komolyabb beruházás nélkül,  bővíthesse szolgáltatásainak körét. A szoftvert a LA Pénztárgép Kft.-vel közösen a Tekinvest Kft. fejlesztette ki.