Fellegi Tamás felajánlotta a lemondását

2011. december 8. csütörtök, 10:58 Kormányszóvívő • Fellegi Tamás
Szerdán kértem a miniszterelnök úrtól, hogy kezdeményezze felmentésemet a köztársasági elnöknél a fejlesztési miniszteri tisztségből – mondta Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Ezt azzal indokolta, hogy ő a magyar IMF-tárgyalódelegáció vezetője, ami rengeteg munkát és „óriási felelősséget” jelent. Gíró-Szász András kormányszóvivő közölte: Orbán Viktor kormányfő az EU-csúcs után egyeztet majd a lemondásról és az utódlásról Fellegi Tamással.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban Fellegi megerősítette: az ország finanszírozását mindenekelőtt a piacokról akartuk és akarjuk a jövőben is megoldani. A 2008-as IMF-segítséget mielőbb lezárjuk, és fennakadás nélkül visszafizetjük a hitelt.

Fellegi azt követően beszélt erről, hogy szerdán informális tárgyalást folytatott Irina Ivascsenkóval, az IMF budapesti képviseletének vezetőjével.

Bejelentette: már hétfőn Londonba utazik, hogy találkozzon mind a három nagy hitelminősítő képviselőivel. Emellett olyan nagybefektetőkkel is egyeztet, akik a régióban érdekelt befektetésekkel rendelkeznek.
Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek