Felvételi 2011: túlsúlyban az elektronikusan jelentkezők

Idén többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe elektronikusan, mint papíralapon - mondta el Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a 2011-es felsőoktatási jelentkezések feldolgozásának jelenlegi állapotát. Az Oktatási Hivatal elnöke elmondta: a jelenlegi adatok szerint, 140-147.000 fő jelentkezett a 2011-ben induló képzésekre. A jelentkezések feldolgozása és ellenőrzése folyamatos, végleges – intézményre, karra, szakra bontott – adatok március utolsó hetében, április elején várhatók.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az elektronikus úton jelentkezők száma idén már meghaladja a hagyományos, papír alapú jelentkezések számát és elérheti a 78.000 főt, ami minden korábbinál nagyobb arányt jelent, valamint dinamikusan nő azoknak a száma is, akik hitelesítő adatlap postázása helyett, az ügyfélkapun keresztül intézik jelentkezésüket – emelte ki Princzinger Péter.

Ezek az eredmények annak köszönhetőek, hogy mára sikerült elérni, hogy a teljes jelentkezési folyamatot elektronikusan intézhetik a felvételizők.

Az Oktatási Hivatal elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy akik a papír alapú jelentkezést választották, azok előtt is nyitva áll az e-ügyintézés lehetősége, az adatmódosítások, a sorrend változtatás vagy akár a dokumentumok pótlása tekintetében.

A felsőoktatási felvételi eljárásban fontos további határidők, teendők:

- Hiánypótlásra való felszólítás – a jelentkezési határidőt követő 30. napig – folyamatosan.

- Regisztrációs csomag kiküldése – 2011. április 30.

- Tájékozódás a www.felvi.hu-n – folyamatosan

- A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett, már rendelkezésre álló dokumentummásolatok (pl. utolsó év végi középiskolai bizonyítvány másolata, nyelvvizsga-bizonyítvány másolata) – benyújtása – 2011. június 1.

- Módosítások, dokumentummásolatok benyújtásának végső határideje – 2011. július 7.

- Ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetése – 2011. július 21.

- Jogorvoslat határideje: a besorolási döntés közlésétől, annak hiányában a tudomásra jutástól számított 15 munkanapon belül, de legkésőbb 2011. szeptember 15.