Földrengésjelző funkcióval gyarapodnak a Xiaomi új okostelefonjai

2019. november 22. péntek, 10:00 • hirado.hu
Földrengésjelző funkcióval látta el új okostelefon és televízió készülékeit a kínai Xiaomi fejlett technológiai konszern. A Xiaomi éves fejlesztői konferenciáján kedden tett bejelentés szerint a készülékek külön alkalmazás letöltése és telepítése nélkül képesek a földrengésjelző funkció ellátására.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A Xiaomi és a földrengés-előrejelzési technológiák fejlesztésével foglalkozó szintén kínai Institute of Care-Life kutatóintézet által kifejlesztett megoldással ellátott okostelefonok és tévékészülékek néhány, vagy akár több tíz másodperccel is a lökéshullámok megérkezése előtt tudnak a képernyőre felugró üzenetekkel és hangjelzéssel riasztást leadni.

A földrengésjelző funkciót a Xiaomi legújabb Android-alapú felhasználói felületébe (MIUI) és annak tévékészülékeken futó változatába építették be.

A Xiaomi elnöke rámutatott, hogy a földrengésjelző funkció beépítése a készülékekbe részét képezi a cég mesterséges intelligencia és a dolgok internete (IoT – interneten egymással kommunikáló elektronikai készülékek) fejlesztési programjának.(Eredeti méretű fotó: flickr.com/Maurizio Pesce)