Gyerünk internetezni - „Get online” hét 2011

2011. február 15. kedd, 01:00 • Európai Bizottság
A Telecenter-Europe (www.telecentre-europe.org) 2011 február 28 és március 5 között kampányt szervez szerte Európában, hogy az új számítógép használók is internetezzenek. A „Get online” hét célja, hogy szakemberek biztosításával a helyi teleházakban az emberek számítógépes magabiztosságát erősítsék, strukturálják tudásukat és legyenek "online", használják bátran az internetet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

2010 márciusában az európai e-ismeretek hetének keretében 68 ezer embert sikerült online tevékenységekre buzdítani. A 2011-es kampányban azokat szeretnék az információs társadalommal és az online tartalmakkal-lehetőségekkel megismertetni, akik egyáltalán nem interneteznek. Hogyan jut el az információ célközönséghez? A sajtó segítségével hívják fel a figyelmet a digitális ismeretek és lehetőségek előnyeire, hasznosságára, valamint a teleházak, tele-központok használatára. A tele-központok jelentős szereppel és hatással bírnak az eBefogadás területén Európában.

Teleházak és központok, a közigazgatás, könyvtárak, non prpfit szervezetek és informatikai cégek, iskolák és diákok szerveznek különböző rendezvényeket, képzéseket, versenyeket figyelemfelkeltésül az infó-kommunikációs eszközök és tudás alapvető szerepére a mai társadalomban.

A kampányban tehát a többi között megismertetik a közönséggel az első kattintás élményét, az online munka és munkakeresés előnyeit, az eKözigazgatás szolgáltatásokat, az eÁllampolgárság témáját. A kisebbségek és migránsok mellett az idősebb emberek generációk közötti kapcsolatteremtésében rejlő lehetőségek, valamint a nők kapnak speciális hangsúlyt, míg minden nem internetezőre gondolva általános online szolgáltatásokra (pl. banki szolgáltatások) szeretnék felhívni a figyelmet.

A magyarországi koordinátor a Magyar Teleház Szövetség (http://www.telehaz.hu) és 100 teleházzal vesznek részt a kampányban.

Az eseménysorozatot Neelie Kroes, az Európai Bizottság Digitális Menetrendért felelős alelnökének védnöksége alatt szervezik.

További információk: http://getonlineweek.eu/

Takács Emőke