Hazai vállalkozások arattak nemzetközi sikert

2016. március 21. hétfő, 08:08 • www.hirado.hu
A világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en és az egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválján, az austini South by Southwest-en (SXSW) is sikeresen szerepeltek a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével kivitt magyar vállalkozások. Az MNKH közleménye szerint az amerikai egyesült államokbeli SXSW-en bemutatkozó hat magyar startup a rengeteg pozitív szakmai visszajelzés mellett, konkrét együttműködéseket készítettek elő többek között nemzetközi mentorokkal, gyártókkal, illetve potenciális szakmai partnerekkel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az austini székhelyű International Accelerator nevű startup mentor céggel kötött együttműködés keretében a magyar csapatok amerikai befektetők és tanácsadók előtt tarthattak bemutatkozó prezentációt ("pitchelhettek"), illetve kiállíthattak a több ezer látogatót vonzó startup expo-n is.

A közel 50 éves CeBIT-en a magyar nemzeti standon 11 vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési- és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó kis- és középvállalkozások. A külön startupok számára kialakított pavilonban három innovatív cég jelenhetett meg.

Az MNKH tájékoztatása szerint a magyar kiállítókat nagyfokú érdeklődés övezte, folyamatosak voltak a megkeresések és az előre egyeztetett, illetve helyszíni indíttatású tárgyalások. Az egyik vállalkozás például meghívást kapott Berlinbe a standnál megkezdett egyeztetés folytatásaként, illetve számos együttműködést is sikerült előkészíteni potenciális partnerekkel.

Az idei CeBIT-en a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, a legújabb marketing, IoT és adatkezelési megoldások mellett - olvasható a közleményben.