Hiánypótló vasútimenetrend-kereső lett az év alkalmazása

Átadták az Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny díjait. A versenyen az év alkalmazása díjat az iMenetrend vasútimentrend-kereső nyerte el. A gálán emellett díjaztak szakemberkereső alkalmazást, online televíziós appot, a különleges játékélményt biztosító kincskereső játékot és interaktív filmsorozatot is. A közönségdíjas a traffipaxfigyelő mobilos megoldás lett. „Az okostelefonok rendkívül gyors fejlődéséhez és terjedéséhez szerencsére az alkalmazás fejlesztői piac is alkalmazkodott Magyarországon, így a külföldi alkalmazások mellett egyre több és jobb hazai megoldás is rendelkezésre áll az okoskészülékek felhasználói számára. Ezt bizonyítja a több mint 160 nevezés, ami az Appra magyar! versenyre érkezett. Ezt az ünnepélyes alkalmat szeretném megragadni, hogy bejelentsem a következő időszakban is kiemelt figyelmet fogunk szentelni és támogatást biztosítani az alkalmazásfejlesztői és szoftverfejlesztői piacnak.” – nyilatkozta Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az Appra magyar! fővédnöke.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 „A napi ingázásaink során derült ki számunkra, hogy nincs az alkalmazások piacán egy megbízható, minden információt tartalmazó vasútimenetrend-kereső, így mondhatni szükségszerűen fejlesztettük le ezt az alkalmazást a munkánk mellett. A számtalan pozitív felhasználói visszajelzés mellett nagyon nagy öröm számunkra ez az elismerés. Rengeteg ötletünk és tervünk van még ezen a piacon, addig is utazzanak sokat vonattal és használják az iMenetrend alkalmazását.” – mondta az év alkalmazásának fejlesztő csapatából Oroszi Róbert, az Artanis Design képviseletében.

Grósz Judit, a Microsoft új technológiák meghonosításáért felelős vezetője az Appra magyar!-t kezdeményező vállalat nevében elmondta: „Nagy örömömre szolgált a pályázat iránti óriási volt az érdeklődés. Ez azt mutatja, hogy Magyarországon sokan kívánnak a jövőben is mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozni. Ugyanakkor több applikáció dizájn, kezelőfelület vagy funkcionalitás szempontjából még jelentősen elmarad a nemzetközi sztenderdektől. A Microsoft részéről ezért mi szeretnénk nekik ebben tanácsokkal és javaslatokkal segíteni itthon és nemzetközi szinten egyaránt.”

 

Forrás: www.kormany.hu

Appra magyar! díjazottak:

 

Az év alkalmazása és a közhasznú kategória győztese: iMenetrend

Fejlesztő: Artanis Design Kft

A vasútimenetrend-kereső iMenetrend alkalmazás több mint 6000 állomást tartalmaz, így biztosan megtalálja az ember azt, amelyikre szüksége van. Keresés után láthatók a vonatok megállói, és ha rendelkezésre áll aktuális információ, akkor térképen is követhetők a járatok. Különböző beállítások segítségével finomítható a keresés (pl. Budapest-bérlet, biciklitárolási lehetőség, pótjegy nélküli utazás).

http://appramagyar.hu/appok/imenetrend/

 

Microsoft Üzleti kategória győztese: Jószaki

Fejlesztő: iMind Kftt

A Jószaki egy szakemberkereső applikáció. Igazi értékét a rendszerben található szakemberek és az őket értékelő megbízók véleményei adják. A felhasználók több mint 11 000 szakember között válogathatnak.

http://appramagyar.hu/appok/jo-szaki/

 

Marquard Életmód kategória: MinDigTV

Fejlesztő: Appsters Kft.

Az ingyenes applikáció segítségével kiváló képminőséggel, élőben nézhetők televíziós csatornák – M1, M2, DunaTV, Duna World, euronews 4 nyelven, hatoscsatorna – és hallgathatók rádióállomások – Kossuth, Petőfi, Bartók.

http://appramagyar.hu/appok/mindig-tv-applikacio/

 

Játék kategória, 2 díjazott alkalmazás

Filmdrops (Chili vagy Mangó)

Fejlesztő: Attrecto Innovantions

A FilmDrops applikációján keresztül interaktív videókat nézhet a mobilján a felhasználó. Itt érhető el a Chili vagy Mangó interaktív filmsorozat, amely lehetőséget ad arra, hogy a néző beleszóljon a történetbe és kedve szerint irányítsa a szereplőket.http://appramagyar.hu/appok/filmdrops/

 Sighter

Fejlesztő: Sighter Informatikai Kft.

A Sighter a városok nevezetességeit segíti megtalálni játékos formában. Az applikáció mutatja a közelben lévő kincseket – sightokat –, a feladat pedig ezek felkutatása és lefényképezése. Ebben az iránytű és a klasszikus játékból ismert hideg-meleg jelzések segítenek. http://appramagyar.hu/appok/sighter/

Sanoma közönségdíj: Traffi Hunter

Fejlesztő: Traffi Hunter

A Traffi Hunter traffipaxjelző app célja, hogy segítse az úton lévőket a biztonságos közlekedésben. Az alkalmazás a www.police.hu oldalon feltüntetett sebességmérés adataiból, traffipax listából és a felhasználók jelentéseiből gyűjti össze az információkat. Főbb funkciók: traffipax jelentés, legközelebbi nemzeti dohányboltok megjelenítése, ATM, benzinkút-, szerviz-, autómosó-, bolt- és étteremkereső. http://appramagyar.hu/appok/traffi-hunter/

 Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által indított, a Microsoft által kezdeményezett, az Apcom, az eNET, a Telekom, T-Systems Magyarország és a Telenor által egyaránt támogatott Appra magyar! versenyen az elmúlt időszak legjobb magyar mobilalkalmazásait keresték. A kategóriadíjak mellett a Gránit Bank és a MasterCard támogatásával a zsüri kiválasztotta az év alkalmazását, a Sanoma pedig a közönség által kiválasztott alkalmazást díjazta.