Hogyan beszél sok robot egy, közös nyelvet?

2019. szeptember 11. szerda, 14:30
Jelentősen leegyszerűsíti az automatizálást az összes OnRobot End-of-Arm Tool (EOAT) által használt új, egységesített mechanikus és elektromos interfész, melynek platformja együttműködő robotok és könnyű ipari robotikai rendszerek teljes körével kompatibilis.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az OnRobot A/S tovább folytatja küldetését, a robotikai alkalmazások gyorsabb és könnyebb telepítését egy új egységesített mechanikai és elektromos felülettel az összes OnRobot End-of-Arm eszközökhöz (EOAT), amely drámai módon leegyszerűsíti az automatizációt. Most egyetlen robot rendszerrel, egyetlen programozási és képzési platformmal, és egyetlen kereskedői kapcsolattal a gyártóvállalatok eszközök széles választékához, teljes körű robot kompatibilitáshoz, és gyakorlatilag korlátlan lehetőségekkel rendelkező együttműködő alkalmazáshoz jutnak hozzá. Ez az új, egyrendszeres megoldás felgyorsítja a telepítést, így a gyártók időt és pénzt spórolnak meg, miközben gyorsan felismerhetik az automatizálás előnyeit.

Az egyrendszeres megoldás az elektronikát is magába foglalja az integrált Gyorscserélőnél

Az OnRobot A/S az áprilisi Ipar Napjai kiállításon mutatta be a Digitális I/O átalakító szettjét, melynek segítségével az OnRobot végszerszámok vezető együttműködő, és könnyű ipari robotmárkák széles körével képesek együtt dolgozni. Erre a kezdeményezésre építve mostantól az összes OnRobot termék rendelkezik egy, az OnRobot gyorscserélőn alapuló egységes mechanikus és kommunikációs felülettel, amely így az összes OnRobot termék szerves részévé válik. A Duális Gyorscserélő is ugyanezeket az új képességeket tartalmazza, miközben egy cikluson belül két szerszám használatát is lehetővé teszi. A szerszámok váltásával tökéletesen eleget lehet tenni az alkalmazás által felállított igényeknek, és eközben a robot kihasználtsága is nő. „A gyártóvállalatok egyre többet követelnek a robotalkalmazásaiktól, így az End-of-Arm eszközök kulcsszerepet játszanak a befektetéseik optimalizálásában.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Azzal, hogy a Gyorcserélőt a jelenlegi termékkínálatunkba integráltuk, minden eddiginél egyszerűbbé válik az eszközök és robottípusok közti váltás, így nagyobb rugalmasságra, valamint csökkenő állásidőre, hatékonyabb gyártásra és az automatizáció gyorsabb megtérülésére nyílik lehetőség. Ez még egy lépéssel közelebb visz minket ahhoz az egységesített OnRobot egyrendszeres megoldáshoz, amely megkönnyíti, valamint gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a gyártóvállalatok számára az együttműködő alkalmazások kialakítását függetlenül attól, hogy melyik robotot választják.”


Egységesített platform különféle végszerszámokhoz és robotmárkákhoz

A már minden OnRobot eszközbe integrált OnRobot Gyorscserélővel egy kábel szolgáltat univerzális összeköttetést az eszközök és a kommunikáció számára, így nem szükséges kihúzni a kábeleket szerszámcsere esetén, a kiterjesztett kommunikációs lehetőségek pedig a robotplatformok széles körét támogatják.

A Universal Robots-hoz

A Universal Robots robotkarhoz az OnRobot most az egységesített URCap-et kínálja, amely segítségével az eszközök akár egyetlen program során is együtt dolgozhatnak. Például az új Duális Gyorscserélő használata esetén a gyártók egyszerre alkalmazhatnak egy RG2 kétujjas grippert és egy VG10 vákuumos grippert egy cikluson belül, így még nagyobb hatékonysággal kerül kihasználásra a robot. Az egységesített programozási megoldásnak köszönhetően a UR robotok telepítési ideje most rövidebb, mint valaha.

Fieldbus megoldások más robotmárkákhoz

Minden OnRobot termék most ugyanazzal az egységesített kommunikációs platformmal rendelkezik, melyek szabványos fieldbus protokollokat használnak. Ezek segítségével a szerszámok könnyedén programozhatók, függetlenül attól, hogy milyen robottal kerülnek alkalmazásra. Az új terepbusz protokollokkal a gyártók egyszerűen állíthatnak be szoftverértékeket és használhatnak még több funkciót, így nagyobb fokozatú kifinomultság érhető el egy egyszerű plug-and-produce megoldással, melynek nincs szüksége további kábelekre. A telepítés ideje három óráról 30 percre csökkenhet, így a gyártóvállalatok az együttműködő alkalmazásaikat gyorsan fel tudják állítani.
 

OnRobot WebLogic a Digitális I/O-hoz bármilyen típusú robot esetén

Az olyan robotokhoz, amelyek a digitális I/O-n keresztül csatlakoznak, az új OnRobot egyrendszeres megoldása az OnRobot WebLogic interfészt kínálja. Az OnRobot vezérlődobozának IP címét használva a gyártók okos telefonon, vagy bármilyen, a hálózathoz csatlakoztatott eszközön keresztül bejelentkezhetnek az OnRobot WebClient rendszerbe, annak érdekében, hogy ellenőrizzék a robotot, vagy egyszerű robot programokat hozzanak létre. A gyártóvállalatok beállíthatják a különféle értékeket, és bonyolult programozási logikával is dolgozhatnak az OnRobot gripperektől és szenzoroktól érkező visszajelzési értékek felhasználásával, melyekkel még kifinomultabb vezérlés érhető el. Így az OnRobot eszközök a robotkarok még szélesebb választékával válnak kompatibilissé, aminek köszönhetően a gyártó cégek hamar létre tudják hozni együttműködő alkalmazásaikat.

A gripperek folyamatos fejlesztés alatt állnak, hogy meg tudjanak felelni az új vásárlói igényeknek

Az automatizációt leegyszerűsítő egyrendszeres megoldás mellett az OnRobot folyamatosan fejleszti végszerszámait, hogy meg tudjon felelni az egyfolytában változó piaci igényeknek. Az RG2 és RG6 grippereket újratervezték, hogy azok erősebbek, érzékenyebbek és könnyebben felszerelhetőek legyenek. A gripperek most már alapjáraton a TÜV által hitelesített harmadik kategóriás PLD-szintű biztonsági védelemmel rendelkeznek. A Gecko Gripper tapadókorongjainak maximális teherbírása is emelkedett, az anyagtól függően most már akár 6,5 kg-ot is fel tud emelni.