Hogyan fejlesszük a helyi önkormányzatok teljesítményét?

A megosztott szolgáltatások érdekcsoportjának (IGSS - Interest Group on Shared Services), amelyet az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) irányít - nyitó megbeszélést tart 2011. május 26-án Franciaországban, Dijonban. A találkozó célja, hogy Európa szerte megindítsa a kormányzat minden szintjén az együttműködést a megosztott szolgáltatások tekintetében. A rendezvénynek az e-bourgogne közérdekek csoportja ad otthont.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az érdekcsoport az európai közigazgatási menedzsment érdekelt feleivel stratégiák elkészítését és a szolgáltatások kapcsán szerzett tapasztalatok megosztását kívánja megtenni. Az erőforrások és tudás becsatornázásával elérhetővé válhat a közigazgatások teljesítményének növelése, az érdekcsoport tagjainak együttműködésével.

A találkozón a választott képviselők figyelmét kívánják felhívni az innovatív stratégiákra, a források optimalizálásának különböző eszközeire. Az európai szereplők szinergiájának, valamint a megosztott szolgáltatásokban partnerség megteremtése érdekében helyi kezdeményezésekről és sikertényezőkről tartanak előadásokat. A résztvevők megismerhetik az e-bourgogne tapasztalatait és megvitathatják a kormányzat minden szintjén elérhető teljesítmények különböző szempontjait. Gyakorlati tapasztalatokat hallhatnak a közigazgatási szektorban a változások megvalósításának folyamatáról, fenntartható eredmények eléréséről. Nagy hangsúlyt fektetnek a hálózatépítésre, kapcsolatteremtésre a két nap során.

A résztvevők vezető köztisztviselők, akik a teljesítmény értékelésével és irányításával foglalkoznak, központi és regionális kormányzati szereplők, helyi döntéshozók, választott képviselők, kis és közepes önkormányzatok vezetői, közigazgatási szolgáltatók.

Jelentkezni 2011. április 15-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével az a.guiffart@eipa.eu e-mail címre.

A program kiterjed a francia és holland érdekcsoportok bemutatására, a résztvevők és elvárásaik megismerésére, a közösségi portfóliók átalakításának kérdéskörére a szolgáltatások tekintetében, amelyet az osztrák Graz városa prezentál.

Bécs városának előadásában a teljesítmény mérése, minőségirányítás és a város Balanced Scorecard kártyarendszerét ismerhetik meg a résztvevők.

Délután a katalán Sant Cugat a pénzügyi korlátokról, a politika és ügyvitel modell tapasztalatairól, valamint kerekasztal beszélgetésen a választott képviselők figyelem felkeltésének fejlesztéséről lesz szó. Az eredmények, javaslatok és tevékenységek megfogalmazásával zárul az Európai Közigazgatási Intézet megosztott szolgáltatások érdekcsoportjának programja.