Holnap kiderül, mi vár Magyarországra az 5G, VR technológia új világban

2019. október 14. hétfő, 10:30 • Kiss Franciska
Három nap a technológia bűvöletében, az információs társadalmat lázban tartó témák társaságában, a szakma nagyágyúinak tolmácsolásával, a Balaton festői szépségű tópartján – kedden nyitja kapuit az Infotér három napos konferenciája, ahol alfától omegáig minden high-tech topik górcső alá kerül. Sőt, az idén jubiláló eseményen a jövőt is meghatározó bejelentésekről és tech-innovációkról hull le a lepel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Infotér Konferencia immáron egy évtizedes múltra tekint vissza, ami minden évben az aktuális technológiai történésekre reagálva tűzi zászlajára az adott esemény kiemelt témáját. Nem történt ez máshogy idén sem.

A konferencián, ami október 15-17 között kerül megrendezésre, a mesterséges intelligencia került főszerepbe, az Infotér pedig arra tett vállalást, hogy a szakma legnagyobb koponyáival, szakmapolitikusaival, minden ágazatot lefedő szkóppal vizsgálja meg azt.

Épp ezét a közlekedéstől a közigazgatásig, mezőgazdaságtól a fintech-ig, smart citytől az oktatásig minden terítékre kerül a mesterséges intelligencia relációjában. Egészen a kihívásoktól kezdve a megoldásokon át, az adott területet érintő innovációkig és megoldásokig.

A három napos konferencia nulladik napja a közlekedés jegyében telik, önvezető autók, forgalmat forradalmasító újdonságok és a jövő budapesti közlekedésének társaságában. Az ezt követő két nap során pedig – a teljesség igénye nélkül – az 5G, az adatbiztonság, az adatalapú közigazgatás, az online térben leselkedő biztonsági kockázatok, a 21 századi bankolás, és az online térben zajló háború kerül terítékre.

A főelőadásokon túl számos kerekasztalbeszélgetésen merülnek fel az ágazatokon átívelő legfontosabb kérdések, például a digitalizáció gyakorlati hatása az iskolában és az oktatási módszerekben, az egyén és adatai az MI korában, de a fintech és a klímapolitika sem marad ki a szórásból.

Az Infotér Konferencián elhangzott elméleti tudás a kiállítói térbe lépve kézzel fogható manifesztumként is jelen lesz, többek között 5G-n futó önvezető autókkal, a gyógyítás szolgálatába állított VR szemüvegekkel és számos más kütyüvel.

A konferenciából bővebb információ az esemény Facebook oldalán vagy a weboldalon található.