Hongkongban jelenhet meg előszőr a robotizált bútor

2019. június 7. péntek, 09:45 • hirado.hu
Az IKEA bemutatta az új robotizált bútorainak prototípusát. Új bútorrendszer létrehozását tervezi az IKEA, aminek a svéd üzletlánc a Rognan nevet adta. A termékcsaládot az amerikai Ori Living nevű bútorgyártó startuppal közösen fejlesztették ki.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A tárolóegységet egy érintőlappal tudjuk átcsúsztatni a szobán, két élettérre bontva azt. Az egység egy ágyat, íróasztalt és egy kanapét is tartalmaz, hogy szükség esetén a megfelelő irányba fordítva használjuk a számunkra éppen szükséges bútort. Úgy tervezték ezeket, hogy megkönnyítse a belvárosi létet, és segítse megfelelően kihasználni a kis tereket

A Rognan az Ori robot platformjára épül, és az Ikeás PLATSA elemes tárolórendszerét használja, amit pont olyan terek kihasználására terveztek meg, ami valamilyen okból nehezen hozzáférhető vagy egyszerűen csak kicsi.

Az IKEA szerint a Rognannal nyolc négyzetméternyi hasznos teret takaríthatunk meg. Lehet, hogy ez nem tűnik olyan jelentősnek, de ha egy apró otthonban él az ember, akkor minden centi számít.

„Ahelyett, hogy kisebb bútorokat készítenénk, olyanokat gyártunk, amik átalakíthatók azzá, amire éppen szükségünk van.” – nyilatkozta a Telegraph-nak Seana Strawn. A termékfejlesztő hozzátette: „amikor alszunk, nincs szükség kanapéra. Amikor a szekrényt használjuk, nincs szükségünk ágyra.”

A Rognan árát még nem jelentették be. Remélhetőleg könnyen hozzáférhetővé válik azok számára, akiknek valóban szükségük van rá. A The Verge szerint a termék 2020-ban debütál majd Japánban és Kínában.