Honlap mutatja be Pest megye műemlékeit

2015. június 19. péntek, 07:30 • www.hirado.hu
Pest megye műemlékeit, jelentősebb felújításaikat tárja az internetező közönség elé az a most indult honlap, amelynek célja a megye épített örökségének népszerűsítése. A honlapot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott felidézte, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal 2010 óta készíti a Mustra című kiadványokat, amelyek a megye felújított műemlékeit tárják az érdeklődők elé. A műemlékek bemutatásának modernebb formát adva most pestmegyeimustra.hu címen indítottak honlapot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A folyamatosan bővülő honlapra egyelőre 21 felújított műemléket válogattak össze, amelyek megújulásában részük volt, és amelyeket ajánlani szeretnének az érdeklődőknek.

Mint mondta, céljuk, hogy klasszikus értékeinket modern formában juttassák el mindenkihez. Hozzátette: a Pest Megye épített örökségét bemutató új honlap fejlesztéséhez várják az ötleteket, javaslatokat.

Az eseményen útjára indították a "Szelfizz műemlékkel" elnevezésű nyereményjátékot is. Tarnai Richárd elmondta: mindenkit arra biztatnak, hogy a műemlékeknél készítsen szelfit, amelyet küldjön be a Pest megyei mustra most létrehozott Facebook-oldalára, ahol különböző nyeremények várják.

Az oldal elérhető itt