Huszonnégymillióért rendelt hatástanulmányokat a KIM

2012. december 6. csütörtök, 11:06 MTI • KIM, elektronikus közigazgatás,
Hatásvizsgálatokat rendelt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban. A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött vállalkozási szerződést a kormányzati honlapon publikálták. Eszerint az eGOV Tanácsadó Kft. tizenöt előzetes és két utólagos hatásvizsgálat elvégzésére, illetve két összefoglaló tanulmány elkészítésére kapott megbízást 45 napos határidővel, összesen nettó 24 millió forintért.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A szerződés megkötését a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló törvény átfogó módosításával indokolta a tárca, vagyis azzal, hogy új működési modellt vezettek be az elektronikus közigazgatásban, ehhez kapcsolódóan pedig kötelező a hatásvizsgálat elvégzése.
    A hatásvizsgálatok kiemelt célcsoportját az állami és az önkormányzati intézményi rendszerben dolgozók adják, miután az elektronikus ügyintézési szabályok változása elsősorban őket érinti. A hatásvizsgálatoknak ki kell térniük arra, hogy az új modell milyen hatással van a köztisztviselők munkájára, mennyiben segíti őket vagy éppen növeli munkaterhüket. Vizsgálni kell "a hozzáállásuk várható jellegét, esetleges változását" is.

Kapcsolódó dosszié: EKOP és ÁROP pályázatok