Helyreigazítás: HVG: Kibertámadás miatt nyomoz a rendőrség az MKB-Euroleasingnél

2021. szeptember 21. kedd, 08:49
Az Infotér által a hvg.hu-ról átvett cikk téves információkat tartalmazott. A cikket a cég által közölt információknak megfelelően frissítették. Oldalunk is közre adja a változtatásokkal megjelent szöveget.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Napokig állt az MKB-csoport autólízinges tagjának rendszere, a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztályánál van az ügy. – írja a hvg.hu.  

MKB-Euroleasing tájékoztatja ügyfeleit és partnereit, hogy ügyintézési felületei átmenetileg nem elérhetőek” – jelentette be a cég szeptember 1-én. Az autólízinges vállalat arról nem közölt részleteket, hogy mi okozta a problémát, mindössze annyit árultak el: a probléma nem érintette az MKB-csoport többi tagját.

Illetve még annyit, hogy „a tapasztalt nehézség külső okának megszüntetése folyamatban van”. Ez sikerült is, szeptember 6-án a rendszer helyreállásáról honlapjukon tájékoztatást is közzétettek.

A hvg.hu egyik olvasója szerint a problémát hackertámadás okozta. A rendőrség a hvg.hu érdeklődésére megerősítette, hogy

az ügyben a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával folytat eljárást.

A folyamatban lévő nyomozás miatt további információkkal nem szolgáltak.


A hír itt: https://hvg.hu/kkv/20210909_kibertamadas_mkb_euroleasing