Indul a Média Korrektúra konferencia

2012. december 16. vasárnap, 08:04 • hirado.humédia korrektúra, konferencia, MTVA, NMHH,
A hétfőn kezdődő, kétnapos konferencián szó lesz a közmédia helyzetéről, a híradók tartalmáról és a világban Magyarországról kialakult képről is. Az NMHH támogatta kétnapos, balatonalmádi tanácskozást Szalai Annamária, a médiahatóság elnöke nyitja meg, de a közszolgálati és a kereskedelmi médiumok vezetői, valamint a kormányzat kommunikációs szakemberei is képviseltetik magukat a konferencián.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A beszélgetések során szóba kerülnek a Duna World Televízió és a Duna World Rádió tapasztalatai is, az adatvédelem és a sajtószabadság összefüggései, a közmédia Budapest-központúsága és a körzeti rádióstúdiók jövője is.

A beszélgetések résztvevői között lesz Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

A közmédiát Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója mellett Gazsó L. Ferenc és Szabó László Zsolt vezérigazgató-helyettesek képviselik, valamint Dobos Menyhért, a Duna TV, Jónás István, a Magyar Rádió, Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója, Belénessy Csaba, az MTI leköszönő vezetője és Galambos István megválasztott vezérigazgató, aki jövő évtől tölti be a posztot.

A beszélgetések tagjaként találkozhatnak a jelenlévők Koltay Andrással, az NMHH Médiatanácsának tagjával, Jan Mainkával, a Budapester Zeitung főszerkesztőjével, György Bencével, a TV2 hírigazgatójával, Kotroczó Róberttel, az RTL Klub hírfőszerkesztőjével, Németh Szilárddal, az ATV hírigazgatójával és Szikszai Péterrel, a HírTV vezérigazgató-helyettesével.