Infokommunikációs egyeztetések az elnökségi felkészülés jegyében

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára kétnapos brüsszeli látogatásán számos kétoldalú találkozó mellett egy hálózat- és információbiztonságról szóló magas szintű fórumon is részt vesz. A találkozók témája a kölcsönös bemutatkozás, kapcsolatfelvétel és együttműködési lehetőségek keresése mellett elsősorban a magyar uniós elnökségre való szakterületi-ágazati felkészülés.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Nyitrai Zsolt tárgyalópartnerei a második napon Udo Helmbrecht, az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) igazgatója, Anthony Whelan, a digitális politikáért felelős európai biztos kabinetfőnöke, Michael Bartolomew, a European Telecommunications Network Operators` Association (ETNO) brüsszeli irodáját vezető igazgató, Klaus Gretschmann az Európa Tanács Főtitkárságának főigazgatója és Jiri Burianek infokommunikációs ügyekért felelős igazgató, valamint Andor László, a Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi összetartozás európai biztosa.

Az államtitkár a megbeszéléseken hangsúlyozta, hogy folyamatos a magyar felkészülés az elnökségi periódusra, az elnökség előtti időszakban és alatta is szorosan együtt kívánunk működni a Bizottsággal és az Európai Unió intézményeivel. A magyar küldöttség szakértői találkozókat kezdeményezett az elnökségi program egyeztetése érdekében.

A magyar ágazati prioritások döntő részben megegyeznek a belga elnökség fő célkitűzéseivel, a Rádióspektrum-politikai Program (RSPP) és az ENISA ügyében jogalkotási javaslatokra, az e-kormányzati cselekvési terv megalkotásában pedig tanácsi következtetés előterjesztésére készülünk. Kulcskérdésként tekintünk az egyetemes szolgáltatás jövőjére, az Európai Unión belüli roaming szolgáltatások helyzetére is. Elnökségi rendezvényként a Távközlésért felelős Miniszterek Konferenciáját tervezzük összehívni 2011 tavaszán – mondta el Nyitrai Zsolt.


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2010. szeptember 30.

A témával kapcsolatos hasznos linkek:

http://www.enisa.europa.eu/

http://www.etno.eu/