Infokommunikációs eszközök a hatékony katasztrófavédelem szolgálatában

Nyitrai Zsolt, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára pénteken Dr. Bakondi György kormánybiztos, katasztrófavédelmi főigazgató társaságában áttekintette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai és infokommunikációs megoldásait. Az államtitkár és Bakondi György altábornagy a legmagasabb szinten egyeztettek a Katasztrófavédelem informatikai és infokommunikációs eszközeiről, majd Bakondi György bemutatta Nyitrainak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkáját és szervezeti felépítését. Az OKF informatikai főosztályvezetője tájékoztatást adott a szervezet informatikai és infokommunikációs rendszeréről.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Nyitrai Zsolt a találkozót követően annak adott hangot, „megnyugtató, hogy ilyen felkészült szakemberek védik az állampolgárok életét, anyagi javait és életlehetőségeit. Ez a szakértelem megmutatkozott a Felsőzsolcai árvíz kezelésében, a romeltakarításban és a helyreállításban, valamint a vörösiszap-tragédia gyors és megnyugtató rendezésében is” – mondta az infokommnuikációs államtitkár.

Az Államtitkár megtekintette az OKF Főügyeletét és tájékoztatást kapott annak rendeltetéséről és feladatairól.

Az NFM infokommunikációért felelős államtitkára a találkozót követően további egyeztetéseket javasolt, hogy a kor legmodernebb digitális mérőeszközeit az államtitkárság a Katasztrófavédelem rendelkezésére bocsáthassa annak érdekében, hogy az előrejelzési rendszer megerősítésével a jövőben minimalizálni lehessen a katasztrófák által okozott károk mértékét.

Forrás: nyitraizsolt.hu