Ingyenes tévés-rádiós mobilappot készített a közmédia

2016. október 27. csütörtök, 13:56 • www.hirado.hu
A Médiaklikk alkalmazással egyszerre a tenyerünkben (a zsebünkben) lehet a tévé és a rádió. A multimédia-portálon akár élőben is lehet követni a közmédia a különböző csatornáit, köztük a Duna sikersorozatait – Egynyári Kaland, Munkaügyek -, vagy az M5 nyelvleckéit is. Elkészült a portál mobilapplikációja, amely még kényelmesebbé teszi a tartalmak megtekintését, hiszen az applikációból egyenesen az okostévénkre irányíthatjuk azokat egy közös wifivel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az új applikációtól azt remélik, hogy a portál látogatottsága mintegy 30 százalékkal növekszik majd. A médiafogyasztási szokások alapján a hazai televíziós háztartásokban élők 34 százaléka vallja magáról, hogy rendszeresen néz televíziós tartalmakat a weben vagy az okoseszközén. Közülük 64 százalék az adott televízió weboldalán vagy alkalmazásában teszi ezt.

Az alkalmazás a lehető leginkább “akadálymentes” tartalomelérést kívánta elérni, így a fejlesztők elsődlegesen az élő adások, illetve a visszanézhető tartalmak minél könnyebb megtalálására helyezték a hangsúlyt a felhasználói felület megtervezésekor. 1-2 kattintással mindenki megtalálja a neki fontos streamet vagy videót.

A Médiaklikk applikációjával az MTVA mobilalkalmazásainak száma hétre nőtt. A sportbarátok az M4 Sport appban találhatják meg az őket érdeklő sporttartalmakat legyen szó fociról vagy éppen kézilabdáról. Akiket csak a F-1 hírei érdekelnek, annak szól az MTVA Boxutca, ahol tematikus válogatásban jelennek meg a Formula-1 hírei.

A PetőfiLive applikáció a Petőfi Rádió és a Petőfi TV közös alkalmazása, ahol egyszerre hallgathatjuk a Petőfi rádiót élőben, vagy nézhetjük vissza a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorát. A Híradó alkalmazása oldalunknak, a közszolgálati médiacsoport online hírportáljának, a hirado.hu-nak az appja.

Az MTVA műsorokhoz kapcsolódó alkalmazásokkal is időről-időre jelentkezik, ilyen a Dal, vagy éppen a Virtuózok alkalmazása is, ahol a felhasználók szavazhatnak kedvenceikre.

Az új alkalmazás letölthető iOS és Android készülékekre.