Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

2010. október 13. szerda, 02:47 • http://www.microsoft.com/hun/news/press/100916_01.aspx
Két új szakkönyvet tölthetnek le ingyenesen a C# programozási nyelv, illetve a Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 üzemeltetése iránt érdeklődők. A pdf formátumban elérhető e-bookok közérthető fogalmazásban, szemléletes példákkal illusztrálva dolgozzák fel a témákat. A devPortal.hu és a megújult TechNetKlub.hu gondozásában megjelent a C# programozási nyelvet bemutató Reiter István: C# Jegyzet és a Forefront Threat Management Gateway 2010 használatát leíró Gál Tamás: A kapun túl című szakkönyv. A szakírók lényegre törő stílusban vezetik be az érdeklődőket a témák rejtelmeibe, mindezt úgy, hogy azok az olvasók tökéletesen megértsék az egyes fejezetek lényegét, akiknek csupán alapfokú programozói vagy üzemeltetői ismeretei vannak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A fejlesztőknek szóló, 285 oldal terjedelmű jegyzet a változók deklarálásától egészen a párhuzamos programozásig szinte minden fontos témakört érint. A szerző, Reiter István két éve dolgozik e könyv különböző verzióin, végül a Visual Studio 2010 és .NET 4 megjelenésekor döntött úgy, hogy az extra fejezetek (pl.: Windows Presentation Foundation) kihagyásával és a tematika átdolgozásával olyan, mindenki számára használható összeállítást ad közre, ami akár a kezdő fejlesztőt is képes bevezetni az objektumorientált C# programozás gyakorlatába.

Ugyanilyen tömör, ugyanakkor figyelmet megragadó stílus jellemzi A kapun túl című művet is, így az olvasó akár 4-5 nap alatt is megismerheti a Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 üzemeltetésének elméleti tudnivalóit. Gál Tamás, a Forefont Most Valuable Professional minősítéssel rendelkező szerző szerint bátran kijelenthető, hogy ez az anyag nem egy, a Forefront Threat Management Gatewayt részletesen bemutató könyv csupán, azaz nem „csak” egy frissítés, hanem sokkal inkább átfogó jellegű mű, több okból is:

  • a számtalan újdonság ellenére jó néhány olyan rész is feldolgozásra került, amely az ISA Server 2006 vagy esetleg az ISA Server 2004 bejelentése óta nem változott, így kihagyhatatlannak bizonyult,
  • jelentős mennyiségű olyan témakör is fellelhető az anyagban, amelyről termék-független módon lehet és kell is beszámolni.
  • A most, illetve az előző félévben megjelent, Soós Tibor által írt Microsoft Powershell 2.0 tankönyvvel együtt immár ötre nőtt a rendszergazdáknak szóló magyar nyelvű szakkönyvek száma, melyeket oldalunkról ingyenesen tölthet le a kedves Olvasó. A fejlesztői könyvek sorát ezzel a programozási nyelv alapjait bemutató szerzeménnyel szeretnénk elindítani, terveink szerint a sort hamarosan más – fejlesztőknek szóló – szakkönyvek is követni fogják, ezek egyikében a Silverlight 4.0 is bemutatkozik majd.” - mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország Technológiai közönségért felelős munkatársa.

A szakkönyvek ingyenesen elérhetők az alábbi oldalakon:

További könyvek portálunk letöltések szekciójában találhatók: TechNetKlub.hu E-book letöltések itt.