A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil- és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztési kapacitásainak összefogására, valamint – e kapacitásra alapozva – hazai találmányok (világ)piaci bevezetésére jött létre 2007-ben.

Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy ösztönözze a mobiltechnológiás és újmédia-innovációt, valamint, hogy innováció-menedzsmenttel, üzleti tervezéssel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok világszínvonalú fejlesztéseinek hazai és nemzetközi piacra lépését és hasznosulását. Mára az MMKlaszter Magyarország legjelentősebb egyik legjelentősebb összefogásává nőtte ki magát, összesen 62 taggal – köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokkal, infokommunikációs innovációra fókuszáló kis- és középvállalkozásokkal, valamint kutatóközpontokat fenntartó egyetemi partnerekkel. Az MMKlaszter nyitott szervezet, új tagok egy olyan többlépcsős folyamaton keresztül csatlakozhatnak, mely a leendő tag innovációs lehetőségeit tárja fel.

Az MMKlaszter tudatosan építette és építi kapcsolatait azon klaszterekkel, amelyek szereplői számára egyre fontosabb az infokommunikációs technológiák alkalmazása versenyképességük növelése érdekében. Ennek eredményeként az MMKlaszter stratégiai együttműködést alakított ki az egészségügyben, a járműiparban és a logisztikában érintett meghatározó klaszterekkel.

Fókuszterületek: mobiltechnológiára épülő alkalmazások, multimédiás tartalomszolgáltatás, intelligens és biztonságos közlekedéssel kapcsolatos alkalmazások, életvitelt támogató infokommunikációs megoldások, „zöld IT” megoldások.