Intelligencia, izgalom és dinamizmus – Az új Mercedes-Benz E-osztály

2020. október 14. szerda, 11:30
A Mercedes-Benz E-osztály története több évtizedre tekint vissza. Az 1946 óta értékesített több mint 14 millió Limuzin és T-modell verzióval az E-osztály a Mercedes-Benz történelmének legnépszerűbb modellsorozata. Sokak számára ez a modell jelenti a „márka szívét”. Az E-osztály 10. generációja innovációival most új mércét állított fel az autógyártásban. Az újítások között kiemelt helyen szerepel az elektromos hajtásláncok bővítése: immár hét modell érhető el konnektoros hibridként, dízel és benzines, Limuzin és T-modell, hátsó- és összkerékhajtással.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
 Az E-osztály ezen túl mind külsőben, mind a technológiai megoldásokat tekintve is megújult. A dinamikusabb megjelenést többek között az átdolgozott lámpák, illetve a megújult hűtőrács és lökhárító biztosítják. A kényelemért a Mercedes-Benztől már megszokott komfort mellett olyan innovációk felelnek, mint a nagyméretű digitális kijelzők, a saját fejlesztésű infotainment rendszer, az MBUX, valamint a gesztusvezérlésű belső tér asszisztens.

A megjelenés és a kényelem mellett azonban a Mercedes-Benz E-osztály technológiai megoldásai is lenyűgözőek. Modern asszisztensrendszerek gondoskodnak arról, hogy a vezetőnek ne kelljen semmi miatt aggódnia. Az új kormánykerék-generáció kapacitív kézérzékeléssel, a DISTRONIC aktív követésitávolság-tartó asszisztens, az aktív Stop-and-Go, kormányzási és fékasszisztens, valamint a 360 fokos kamerával rendelkező parkoló csomag és az URBAN GUARD gépkocsivédelem mind a gondtalan vezetési élmény megteremtéséért dolgoznak. Csakúgy, mint az elektromos hajtáslánccal kibővített motorválaszték, amelynek köszönhetően az új E-osztály tulajdonosok városban helyi károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhetnek, miközben a hosszabb utakon az E-osztály jól megszokott kényelmét és tulajdonságait élvezhetik. A kiforrott plug-in hibrid technológiának köszönhetően csak az autó fogyasztása csökken, a teljesítménye nem.  Az új 300de modell fő teljesítményjellemzői például a 194 lóerős dízelmotor és 400 Nm nyomaték, amihez egy 122 lóerős és 440 Nm nyomatékú elektromos motor kapcsolódik, így összességében ez a modell 306 lóerő és 700 Nm nyomaték teljesítménnyel bír.