Internet Hungary 2010 - Digitális lábnyomok

2010. október 20. szerda, 03:22 • http://www.internethungary.com/
Az Internet Hungary 2010 Konferencia, október 26-27-én kerül megrendezésre a Hotel Azúr Szálloda és Konferencia Központban. (Nulladik nap október 25.). A rendezvényen évről évre 1000-1200, a média, a hírközlési, az informatika, a marketing és a kommunikáció területén dolgozó, hazai és multinacionális cégeket, az államigazgatást vagy a civil szférát képviselő döntéshozó és szakember vesz részt, hogy találkozzon és eszmét cseréljen a hazai infokommunikációs piac meghatározó véleményformálóival és a meghívott nemzetközi szaktekintélyekkel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Internet Hungary konferencia minden évben igyekszik teljes körű áttekintést adni a szélesen értelmezett infokommunikációs szektor előző egy évének fejleményeiről, segítve a résztvevőket eligazodni a legfrissebb technológiai és üzleti innovációk, konvergencia-jelenségek, illetve az ágazattal kapcsolatos uniós törekvések, hazai kormányzati szándékok és új jogszabályok között. Emellett minden évben „mélyfúrást” is végeznek a szervezők,  kiemelve egy-egy, az ágazat jövőjét alapvetően meghatározó jelenséget, amelyet minden oldalról körbejárva alaposan kiveséznek.

Az idei rendezvény fókuszára utal a konferencia mottója:

Digitális lábnyomok. A kiszámítható jövő – és a káosz.

A digitális korszak elkerülhetetlen következménye a nyomon követhetőség. Az adatbányászat és -halászat lehetősége a szupertitkos katonai-nemzetbiztonsági alkalmazások és a hackerek titokzatos világából kilépve mindannyiunk hétköznapi életének részévé vált. A konferencián az ebből fakadó üzleti és szabályozási lehetőségek, illetve morális és jogi kockázatok mérlegelésével arra keresik a választ, hogy a „digitális lábnyomok” követése a közjó és az életminőség szempontjából összességében példátlan lehetőség vagy soha nem látott kockázat az emberiség számára. Megteremthető-e a „digitális közbizalom”, amelyben egyre kevesebben zárkóznak el az új eszközök, alkalmazások és adatátviteli csatornák használatától? Ha elfogadom, hogy az állam akkor tudja biztosítani polgárai biztonságát, ha a terroristák és bűnözők elleni harcban beveti a legfejlettebb elektronikus nyomkövetési technikákat, akkor háboroghatok-e azon, ha egy vállalkozás – amelynek önként és dalolva megadtam minden fontos személyes adatomat – múltbeli online viselkedésem alapján profilt alkot rólam, és jövőbeni magatartásomat modellezve épp akkor kezd el autóhirdetésekkel bombázni, amikor először megfordult a fejemben a verdacsere lehetősége?

Regisztráció a konferenciára:

http://www.internethungary.com/regisztracio/