Jakab Roland az év legsikeresebb ICT-menedzsere

2020. szeptember 4. péntek, 08:22
Az IT Business TOP 25. szavazásán, az év legsikeresebb ICT-menedzsere Jakab Roland lett! Az egész Infotér nevében gratulálunk az elért eredményekhez és az elismeréshez. További hasonló szakmai sikereket kívánunk!

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Jakab Roland az elmúlt évben komoly mérföldköveket ért el. Az Ericsson regionális igazgatójaként számos sikeres projekt és üzleti megállapodás tető alá hozásában vett részt. A vállalat 5G hálózatot szállít a Magyar Telekom részére, és különleges, önvezető autós mérési teszteket is végrehajtott a BME és ipari partnerek részvételével. De a hazai K+F Központ is számos új 5G csúcstechnológián dolgozik.

Immáron második éve koordinálja a hazai Mesterséges Intelligencia Koalíciót, szakmai hozzáértésének, a koalíciós kérdésekben érintett szereplők álláspontjai összehangolásának, a folyamatos párbeszéd fenntartásának és a közös munkának köszönhetően Magyarország Kormánya elfogadta Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, amely az ország gazdasági fejlődésére és versenyképességének növekedésére egyaránt döntő hatással lesz. Elnökként példaértékűnek tartja, hogy a stratégia létrehozása során alulról építkező együttműködés és piacépítés kezdődött. A mesterséges intelligencia fejlesztésének előremozdítása mellett az 5G Koalíció elnökségi tagjaként és alelnökként az IVSZ munkájában is aktívan közreműködött.

Az idei év több komoly megtiszteltetést hozott a szakembernek, aki 2020-ban Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére tagja lett a Nemzeti Tudománypolitikai Tanácsnak.

Forrás: IT Business