Jó úton a közigazgatás

2013. november 29. péntek, 11:02 • www.kormany.huKözigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, közigazgatás, Kállai Mária, Balatoni Monika, • Feltöltötte: Heil Kristóf
szolgáltató államnak semmi más funkciója nincs, mint az, hogy az állampolgárokat az ő számukra lehető legmegfelelőbb szinten, megfelelő szakmai tudással kiszolgálja - mondta Balatoni Monika a Hivatalok Napjának szolnoki sajtótájékoztatóján. A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Kállai Mária kormánymegbízott meghívására látogatott el a városba, ahol több mint kétezren - óvodástól a nyugdíjasig - vettek részt a kormányhivatal nyílt napi eseményein.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az államtitkár elmondta, hogy a közigazgatás átalakítása óriási feladat. Ez a rendszer egy olyan monstrumnak tűnt, amelynek az átalakítását évtizedek óta senki nem merte felvállalni. Kiemelte: abból fogja az állampolgár az állam hatékonyságát, a közigazgatás működését lemérni, hogy amikor bemegy a hivatalba, az ő ügyével az ügyintéző megfelelő gondoskodással jár–e el.Szólt arról is, hogy az átalakítás még most is tart, de ahhoz, hogy az emberek szeressék az új rendszert, az kell, hogy meg is ismerjék azt, valamint az is, hogy "felkeltsük az állampolgárok érdeklődését: a 18 évesnek ugyanúgy, mint az 58 évesnek."„Ez még nem egy tökéletes rendszer, de azon az úton indult el, és abba az irányba megy, ami a jót és a jobbat mutatja”- tette hozzá.


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium többek között azért kezdeményezte az egész napos országos programsorozatot, amelyen mind a 20 megyei és fővárosi kormányhivatal részt vett, hogy a fiatalok is betekintsenek a közigazgatás világába. A cél, hogy megismerjék, ez nem egy bürokratikus intézményi háló, hanem őket szolgáló, az ő érdekükben is élő hivatali struktúra. Balatoni Monika elmondta, hogy egyre több fiatal választja a közigazgatást, amely azt mutatja, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy ez egy életpályaként választható foglalkozás.

Balatoni Monika sajtótájékoztatója elérhető itt.