Junior Internet Project

2011. február 19. szombat, 03:01 • juniorinternet.hu
A verseny magyar fordulójára március 7-ig lehet nevezni, az indulók március 19-én Budapesten megrendezett konferencián mutathatják be egymásnak és a zsűrinek pályázataikat. Alig több mint két hét áll már csak azon 18 évesnél nem idősebb fiatalok rendelkezésére, akik informatikai karrierjüket a Junior Internet Project 2011-es fordulójával szeretnék megalapozni. A versenyre honlappal, honlap-tervvel, grafikus projekttel vagy esszével pályázók közül a legjobbak egy nemzetközi konferencián vehetnek részt.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A 2000-ben Csehországban indított, és 2006-ban az összes visegrádi országra (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kiterjesztett Junior Internet Project célja, hogy felkutassa azon tehetséges iskoláskorú fiatalokat, akiket érdekel az internet, és jövőjüket az informatikai pályán képzelik el. A versenyre három kategóriában lehet nevezni:

JuniorWeb – hagyományos honlapok és egyéb internetes projektek, pl. webes szolgáltatások

JuniorDesign – honlaptervek és grafikus projektek

JuniorText – esszéverseny az alábbi két témában:

Kapcsolataim alakulása, mióta a net belépett a világomba

Biztonságban az interneten 

A verseny magyar fordulójára március 7-ig lehet nevezni, az indulók március 19-én Budapesten, a Microsoft Magyarország székházában megrendezett konferencián mutathatják be egymásnak és a zsűrinek pályázataikat, valamint hallgathatnak meg érdekes előadásokat neves IT-szakértőktől. Innen a legjobbak jutnak tovább a nemzetközi döntőre, amelyet a lengyelországi Wroclawban tartanak április 15-17-e között, ahol az egyes országok jól szerepelt versenyzői előadásokat hallgathatnak meg az internetes trendekről, már sikeres fiatalok világhálóval kapcsolatos projektjeiről és egyéb érdekességekről is. 

Különdíjat kap a legjobb fogyatékkal élő pályázó, illetve egy XBOX360 Kinect lesz a jutalma a legjobb Microsoft WebMatrix alapú honlappal induló versenyzőnek is. 

A verseny magyarországi szervezője és koordinátora a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A megmérettetésről további információ a http://www.juniorinternet.hu/ honlapon található.