Júniusban rendezik az első Digitális Menetrend találkozót

2011. március 1. kedd, 01:00 • Európai Bizottság
2010. májusi indulása óta a Digitális Menetrend Európáért (Digital Agenda for Europe - DAE) projektben idén júniusban tartják az első éves összejövetelt, amely komoly mérföldkövet jelent. Tagállamok, EU intézmények, a lakosság és az ipar képviselői mérik majd fel az eddigi folyamatokat és a felmerülő kihívásokat a rendezvényen. A Digitális Menetrend az Európa 2020 stratégia hét kiemelt célkitűzése közül az első, legfőbb célkitűzése pedig az EU gazdaságának fejlődése a digitális vívmányok intenzív és egyre szélesebb körű használatba vételével.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A regisztrációra ugyan csak márciusban nyílik lehetőség, addig is fel lehet iratkozni a „Digital Agenda Assembly Update” szolgáltatásra, amely a regisztrációs folyamatról, a programváltozásokról, a közreműködési lehetőségekről ad tájékoztatást, illetve még több praktikus részletet, amint elérhetővé válik.
Az első Digital Agenda Assembly Brüsszelben kerül megrendezésre 2011. Június 16-17 között és bárki részt vehet rajta, akit érdekel az Információs Közösség.

A főbb témák természetesen az IKT témaköréből kerülnek ki:
-    Digitális Piactér
-    Megbízhatóság és biztonság
-    Együttműködés és szabványok
-    Gyors kapcsolatok
-    Kutatás és innováció
-    Jártasság, műveltség és belefoglalás
-    IKT és a társadalmi előnyök

A bővebb és pontosabb program március folyamán kerül publikálásra, mint ahogyan a regisztráció és annak részletei is később lesznek tisztázva.

További információ és regisztrálás:
http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/daa/index_en.htm?utm_source=newsroom&utm_medium=newsroom+item&utm_campaign=daa