Keleti nyitás a magyar it-szektorban is

2013. június 18-21. között rendezték meg a CommunicAsia kiállítást Szingapúrban, amelyen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) idén első alkalommal kollektív magyar megjelenést szervezett. A CommunicAsia Ázsia legnagyobb telekommunikációs és informatikai kiállítása, mellyel idén egyszerre és azonos helyszínen rendezték meg az EnterpriseIT-t és BroadcastAsia-t. Az esemény, melyen mintegy 2000 kiállító jelent meg a világ 56 országából, több mint 50.000 látogatót vonzott. A magyar standon rendkívül sok érdeklődő fordult meg, a teljes régióból érkeztek látogatók és folytattak tárgyalást a kiállító vállalatok képviselőivel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az alábbi hét magyar cég vett részt kiállítóként és mutatta be legújabb fejlesztéseit, innovációit az érdeklődőknek.

Az ARworks Magyarország és a világ egyik vezető okostelefonos Augmented Reality fejlesztője. A cég a dubai cégalapítás, valamint a new yorki, bukaresti és bécsi indulás után a távol-keleti, szingapúri piacra is be kíván törni, melyhez remek alkalmat nyújt a CommunicAsia kiállításon való megjelenés. A cég részvételének eredményeként reméli, hogy a helyi Audinak még Magyarországról fejlesztett több alkalmazás után számos más régióbeli ügyfél is részesülhet az ARworks Augmented Reality know-howjából és akár egy helyi képviselet megnyitására is lehetőségük lesz. A kiállításon számos más érdekesség mellett a 3D-s real time okostelefonos térszkennelés és interakció mutatkozik be - néhány ismert szingapúri épület is körbejárható virtuálisan.

Az Aximit Pro Kft. jelenlegi fő tevékenysége a ReSoNo projekt megvalósítása. A ReSoNo egy zajmérés-technikai robot, amely csatlakoztatva bármilyen típusú hiteles zajmérő műszerhez képes 7/24 órás, 360o-os audiovizuális megfigyelésre, amelyet mesterséges intelligencia vezérel. Ily módon az eszköz valósidőben felismeri és azonosítja a zajforrásokat, és lehetővé teszi zajtérképek készítését, frissítését zajforrás szempontból összetett területekről is. Így önállóan képes felügyelni például utakat, vasutakat, kikötőket, repülőtereket, építkezési és ipari területeket emberi beavatkozás és/vagy egyéb különleges eszközök alkalmazása nélkül.

A Dension Kft. elektronikai termékek fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalat, az autóiparhoz kapcsolódó szórakoztató eszközök, a digitális tartalomszolgáltató rendszerek és a telekommunikáció területén aktív.

A CommunicAsia 2013 kiállításon szeretnék bemutatni újdonságainkat mindhárom piaci szegmensből, kiemelten a távközlési újdonságokat. Ilyenek a digitális alapon működő regenerátorok ADSL és VDSL vonalakra egyaránt, illetve a távtáplált, kültéri WiFi elérési pont különféle kiépítésben. Mindegyik termékcsalád lehetővé teszi a szolgáltatók számára a nagy sávszélességű szolgáltatások szélesebb körű bevezetését egyaránt térben és technológiában. A kiállításon szeretnénk erősíteni piaci pozíciónkat azokban az országokban, ahol már jelen vagyunk, valamint új kapcsolatokra szert tenni a többi délkelet ázsiai országban és Ausztráliában.

Az Integramed Kft. az 1989 óta fennálló, laboratóriumi reagensek és készülékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Diagon cégcsoport szoftverfejlesztő vállalata. Az elmúlt évben a cég beindította hardver-fejlesztő üzletágát, és kifejlesztett egy olyan LED fényforrást, mely képes iOS és Android rendszerű mobil eszközökkel kommunikálni a Bluetooth Technológia segítségével. A ChameLEDon Bulb két fontos részből áll: a mobileszközön futó alkalmazásból és az izzóból. A ChameLEDon Bluetooth Izzó képes fogadni az alkalmazást futtató mobil eszközről érkező utasításokat: változtatható a szín, a fényesség, ki- és bekapcsolható a lámpa, és még számos egyéb funkció is elérhető.

Az ITware már számos alkalommal bizonyította nemzetközi terepen is, hogy a magyar szoftverfejlesztés egyedülálló a világon. A cég rendszeres résztvevője a barcelonai MWC és a dubai GITEX kiállításoknak, de a közelmúltban a Tajvanon megrendezett Taitronics szakkiállításon is részt vett. Éppen ezért nem meglepő, hogy ezúttal a CommunicAsia2013 rendezvényen mutatja be legújabb fejlesztéseit. A kiállításon a cég számos újdonsága közül a főszerepet a KOJIMORI és az NG-BOSS kapja. A KOJIMORI egy innovatív, felhő alapú mérésadatgyűjtő rendszer, mely Japánban már több mint 200 helyen bizonyított, az NG-BOSS pedig egy robusztus, rugalmas és intelligens telekom és mobil számlázó, illetve CRM szoftver, mely leginkább a telekommunikációs cégek érdeklődésére számíthat majd. A két termék mellett jelentős hangsúlyt kap még a MOTIware közösségi mobil TV alkalmazás és platform valamint a motiware technológiára épülő EVENTware multimédiás programajánló mobilalkalmazás, mely interaktív módon egyesíti a mobil televíziózás, a közösségi hálók és a programújságok erejét.

A Multipass Solutions Zrt. 2013-ban kiterjesztette tevékenységét a Dél-kelet ázsiai piacokra és saját irodát nyitott Szingapúrban. A cég vállalati információs rendszerek integrációjára kínál megoldást Voyager CMX termékével. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalati információk könnyen elérhetővé válnak a felhasználók számára, akár az irodai számítógépről, akár mobil eszközről szeretnék elérni az értékes adatokat. A Multipass sikeresen szállított megoldást a legnagyobb szingapúri banknak (DBS), mely projekttel elnyerte a 2012-es év DBS Asian Innovation Award díjat is.

A Tarant Hungary Kft. informatikai megoldásokat kínál a pénzügy szektor számára. 2010 óta működik, budapesti és bangalore-i székhellyel. Munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek a banki informatikai tanácsadásban; az indiai informatikai tudás és a magyar szakembereik európai szintű banki folyamatszervezési ismereteinek összekapcsolása révén új, s a nagy multinacionális cégekkel is versenyképes kompetenciákkal tud a megbízók rendelkezésére állni. 

http://www.communicasia.com