Két hónappal tovább tart a konzultáció

2015. július 21. kedd, 14:24 • www.internetkon.hu
Két hónappal meghosszabbítják az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultációt, így nem július, hanem szeptember végéig lehet válaszolni a kérdésekre – jelentette be a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában. Deutsch Tamás elmondta: eddig csaknem 20 ezren válaszoltak az interneten feltett kérdésekre, és bízik abban, hogy a meghosszabbított válaszadási lehetőség jelentősen növeli ezt a számot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Hozzátette: reményei szerint akár 10 ezerrel is többen lehetnek a "párbeszédben résztvevők" szeptember végére. Megjegyezte, hogy a konzultációval kapcsolatos döntés-előkészítő anyag így két hónappal később, vagyis november végén kerülhet a kormány elé.

Deutsch Tamás múlt pénteken Velencén, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) elmondta: a konzultáció célja, hogy a kormányzati döntéseket megelőzően a fontos ügyekben legyen olyan széles körű társadalmi párbeszéd, amelyben mindenki kifejtheti a véleményét. Ilyen ügynek nevezte az internetet érintő adók csökkentését, az oktatásban a digitális kompetenciák erősítését, a kis- és középvállalkozások támogatásának erősítését, valamint a figyelem felhívását a fiatalokra leselkedő világhálós veszélyekre.