Kihirdették a „Digitális Esély 2014” pályázat győzteseit

2014. november 11. kedd, 15:02 Infotér, NHIT, • SAP, NHIT, Infotér Konderencia 2014, Infotér, Digitális Esély 2014
Az Infotér konferencián ünnepélyes keretek között kihirdették a „Digitális Esély 2014” pályázat eredményeit. A hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adta át a díjakat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

       


A „Digitális Esély 2014” pályázaton az idei esztendőben tíz, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták:

* BAGázs Közhasznú Egyesület
* Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány
* SzenyoRita Közhasznú Egyesület
* Kórházpedagógusok Egyesülete
* Nem Adom fel Alapítvány
* Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület
* A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány
* Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
* Igazgyöngy Alapítvány
* Újvárosi Gyermekekért Alapítvány

„Az infokommunikáció az élet minden területén jelen van, így a digitális írástudás egyre nagyobb jelentőséggel bír” - mondta Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a díjátadón. „Ezért fontos, hogy a jövő generációi számára olyan újabb lehetőségek nyíljanak meg, amelyek tovább növelik digitális esélyegyenlőségüket, ezzel hozzájárulva az információs társadalom megerősödéséhez, és hazánk versenyképességének javításához.”

„Az SAP és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács összefogásának köszönhetően közel 300 fő számára javul a digitális világban való részvétel lehetősége. Az informatikai oktatás ösztönzésével elősegítjük a helyi közösségek fejlődését, mely mindannyiunk közös érdeke. Az oktatás az SAP társadalmi munkájának egyik fókuszpontja”- húzta alá Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.